Henrike Jansen van Henrike's Handwerkhoek. Foto: Annekée Cuppers
Henrike Jansen van Henrike's Handwerkhoek. Foto: Annekée Cuppers

Henrike Jansen neemt Stof & Sier over

Zakelijk

LICHTENVOORDE - De officiële opening, die vindt pas na het Bloemencorso plaats en ook de gevelreclame moet nog worden aangepast. Toch voelt Henrike Jansen zich al als een vis in het water in de zaak die tot voor onder de naam Stof & Sier bekend stond. Per 1 april is de creatieve Lichtenvoordse de trotse eigenaresse van ‘Henrike’s Handwerkhoek’, dé speciaalzaak voor allerlei handwerkhobby’s.

Door Annekée Cuppers

Tot voor kort werkte Henrike nog fulltime als logopediste maar toen zij op Facebook zag dat voormalig Stof & Sier-eigenaresse Ria Schreurs vanwege haar pensioen iemand zocht die de zaak over wilde nemen, zocht zij contact. “Natuurlijk ging ik niet over één nacht ijs maar ik heb veel ervaring met naaien, borduren, breien en haken en wat zou het toch leuk zijn om daarin een eigen winkel te hebben. Hoewel er al gesprekken liepen met een andere geïnteresseerde partij, zijn we uiteindelijk toch tot elkaar gekomen en ging het ineens heel snel.”

De reacties van de klanten zijn erg positief. “Deze winkel heeft een echte regiofunctie en klanten zijn blij dat de winkel behouden blijft. Voorlopig ga ik dan ook nog niets veranderen aan de inrichting en het assortiment, wel zijn de openingstijden tijdelijk wat beperkter dan voorheen omdat ik tot aan de zomervakantie nog verplichtingen heb vanuit mijn logopediepraktijk. Vanaf de zomervakantie ga ik volledig open en blijf ik alleen nog als coach actief.”

Binnenkort start Henrike met handwerkworkshops in de avonduren. Overdag kunnen klanten op basis van een strippenkaart tijdens openingsuren iedere ochtend van 10.00 tot 12.00 uur en ieder middag van 14.00 tot 16.00 uur in de zaak aanschuiven bij het handwerkcafé.

Oproep Troostdekengroep
Voor een nieuw te starten groep is Henrike op zoek naar geïnteresseerden die mee willen helpen met het haken van troostdekens. Belangstellenden kunnen zich melden via henrikeshandwerkhoek@gmail.com of in de winkel aan de Korte Rapenburgsestraat 16.

Kijk voor nadere informatie over de winkel op www.henrikeshandwerkhoek.com of op de Facebookpagina.

Openingstijden: dinsdag, woensdag en vrijdag van 12.00 tot 17.00 uur, donderdag van 10.00 tot 17.00 uur en zaterdag van 09.30 tot 17.00 uur. 

Henrike Jansen in haar zaak 'Henrike's Handwerkhoek. Foto: Annekée Cuppers
Henrike Jansen in haar zaak 'Henrike's Handwerkhoek. Foto: Annekée Cuppers

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant