Clemens Van de Ven Band tijdens JazzVesteval. Foto: PR /Brouwhuys Live

Clemens Van de Ven Band tijdens JazzVesteval. Foto: PR /Brouwhuys Live

Zondag 1e Brouwhuys LIVE met Clemens VandeVen Band

Algemeen

Zondag eerst Brouwhuys Live met Clemens VandeVen Band

GROENLO - Er wordt na een fijn feestje wel eens gezegd; ‘waar je mee geëindigd bent, moet je ook weer beginnen’. Zo dachten ook de organisatoren van Brouwhuys LIVE bij het invullen van de eerste editie van Brouwhuys Live, komende zondag, in Grolsch Brouwhuys in de Lange Gang. 

Zondag 8 maart 2020 was vanwege de lockdown onverwacht de laatste muziekzondagmiddag onder de pet van Jazz Sociëteit Groenlo. Op het menu toen de Clemens VandeVen Band. Zondag 24 oktober om 16.00 uur is de beurt opnieuw aan Clemens met zijn muziekvrienden, en kunnen de voetjes weer een keer van de vloer. Geen dans skills, dan kan ook gezellig met een drankje in de hand, in een gemoedelijke Achterhoekse sfeer, van een afstand genoten worden van fijne live-muziek. 

De VandeVen Band is een van de weinige authentieke rhythm ’n blues-bands in Nederland. De band werd opgericht in 1999, en bouwde al snel een reputatie op met hun zeer energieke liveoptredens. Pianist en zanger Clemens van de Ven is de centrale figuur van de band. Zijn karakteristieke rauwe vocalen en zijn krachtige pianostijl geven de band een heel eigen sound. Bovendien is Clemens een performer met veel uitstraling. Maar ook de andere doorgewinterde muzikanten behoren tot de top van Nederland. Gitarist Harry Hardholt, saxofonist Arend Bouwmeester en de jonge Kroatische drummer Sin Banovic vormen een ijzersterk geheel. De muziek van VandeVen is gebaseerd op de Rhythm ’n Bluesmuziek uit New Orleans van artiesten als Dr.John, Fats Domino en The Meters, maar met een heel eigen stijl en interpretatie.

VandeVen is een graag geziene gast op alle Nederlandse podia. Van North Sea Jazz Festival tot tussen de schuifdeuren in een kleine kroeg. De energie is op alle podia hetzelfde. VandeVen is een èchte live band, die speelt met hart en ziel. De entree is gratis. 

Brouwhuyslive.nl

Advertenties doorgeplaatst vanuit Elna