Foto: Annekée Cuppers
Foto: Annekée Cuppers

Heuse Levi Jacobs spettert van de muur af bij zwembad Meekenesch

LICHTENVOORDE - Levi Jacobs is een internationaal werkende illustrator uit Rotterdam. Zijn werk vindt u terug in kranten als De Volkskrant, Trouw, De Morgen en New York Times. Of wellicht kent u zijn werk op producten van merken als Apple, Nike en Budweiser. Vanaf nu is zijn werk ook in de Keistad te bewonderen. Op de linkerzijgevel van zwembad Meekenesch verscheen afgelopen week een enorme muurschildering van zijn hand, de grootste Street Art in Lichtenvoorde tot nu toe.

Door Annekée Cuppers

“Normaal gesproken zie ik mijn werk terug in kranten en tijdschriften, in de vorm van illustraties bij artikelen of reclamecampagnes. Het is toch even wat anders om je ontwerpen zo groot op een muur te zien. Een leuke afwisseling. Ik heb wel ervaring met muurschilderingen maar nog nooit zo groot als deze.” vertelt Levi. Samen met bevriende illustrator Lize Prins werkt hij stevig door aan het kunstwerk dat de gehele linkerzijgevel van het zwembad beslaat. “Dit is een flinke klus waarbij ik de hulp van Lize goed kan gebruiken. Mijn vriendin heeft ook al een dag meegeholpen. Ik heb ook een ontwerp gemaakt voor de rechterzijgevel van het zwembad maar dat zal op zijn vroegst pas volgend voorjaar aan de orde zijn.”

Levi kreeg voor zijn ontwerp de vrije hand van alle betrokkenen. “Het zwemmersthema lag natuurlijk voor de hand. Ik werk altijd in dezelfde stijl, een stijl die je eigenlijk overal op kunt ‘plakken’, of het nu als illustratie bij een redactioneel artikel is of om een commercieel merk of product te promoten. Ik vind het een hele eer dat ik de kans gekregen heb om mijn werk op zo’n grote muur te mogen maken. Ik heb al veel leuke reacties gekregen, vooral van buurtbewoners die tijdens het uitlaten van hun hond hierlangs kwamen, zij hebben mooi de progressie kunnen volgen. En zolang de mensen het tof vinden wat ik maak, ben ik ook blij.”

De muurschildering is tot stand gekomen op initiatief van Jeroen Scheuter, bedrijfsleider van zwembad Meekenesch, in samenwerking met het Street Art-project van Geef Lichtenvoorde Kleur. Aangezien de locatie buiten het centrum lag, moest er vanuit de gemeente naar de mogelijkheden gekeken worden. Uiteindelijk is hier groen licht voor gekomen en kon men van start. Het Street Art-project wordt omarmd door de vrijwilligers van het zwembad. Zij hebben zelf alle muren voorgestreken nadat deze in opdracht van het bestuur opnieuw waren gevoegd. 


www.levijacobs.nl
Instagram: @levijacobss

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden