Een aantal prijswinnaars van de Kruisjasmarathon Harreveld. Foto: PR
Een aantal prijswinnaars van de Kruisjasmarathon Harreveld. Foto: PR

Kruisjasmarathon Harreveld succesvol verlopen

Cultuur

HARREVELD - Met een aantal van 32 koppels was de animo voor de kruisjasmarathon bij Café de Boer in Harreveld zelfs nog groter dan bij voorgaande edities. Onder hen diverse koppels met jeugdige kaarters; voor de organisatie een teken dat het met de continuïteit van het kruisjassen nog niet zo slecht gesteld is. 

Na een paar kopjes koffie werden de kaarten ter hand genomen en in vlot tempo werden de eerste drie rondes voor de lunch uitgespeeld. Onder het kaarten werd er gekeuveld met elkaar waarbij de jeugd volop aan de gesprekken deelnam en oudere kaarters daarvan genoten en meegingen in het jeugdig enthousiasme. In die gezellige ambiance werd er natuurlijk nog wel gekaart en met een behoorlijk aantal ‘masjes’ kwam er al enige tekening in de strijd en werd er toch al gespeculeerd over eventuele winnaars.

Tijdens de lunch konden de kaarters nieuwe energie opdoen. En inderdaad bleek die lunch menig kaarter goed te hebben gedaan. Tot dan toe ongekende scores deden de ranglijst na iedere ronde weer een ander aanzien geven. Kruisjassen blijft onvoorspelbaar. En misschien juist daardoor ook wel zijn charme behouden. Je kan het nog zo vaak doen; je kunt je nog zo ervaren voelen; als je een keer mindere kaarten krijgt toebedeeld, dan wordt je afgetroefd. 

Bij het naderen van de laatste ronde begon de spanning op te lopen. Ondanks alle ontspanning en gezelligheid, wil men toch onbewust graag voor de prijzen gaan. Voor de tien hoogst geëindigde koppels waren mooie prijzen beschikbaar; geheel of gedeeltelijk gesponsord door lokale ondernemers. De uitslag werd als volgt: 1. Porskamp - Schilderink; 2. Weeber - Weeber; 3. Dekkers - Kool; 4. Venderbosch - Bokkers; 5. Jansen - Schutten; 6. Hospers - Holman; 7. Knufing - Reukers; 8. Wekking - Mijnhout; 9. Rikkert - Mol en 10. Rouwhorst - Waenink. De Poedelprijs was voor de combi Elschot - Nieuwenhuis. Onder applaus van alle kaarters kregen de winnaars hun prijs overhandigd. Gezien de positieve reacties zal er in 2024 zeker een vierder editie komen. De voorlopige datum is gesteld op 20 januari 2024.

Advertenties doorgeplaatst vanuit Elna