Sfeerbeeld van het vogelschieten in 2022. Foto: Rosie Betting/archief Achterhoek Nieuws

Sfeerbeeld van het vogelschieten in 2022. Foto: Rosie Betting/archief Achterhoek Nieuws

Lichtenvoordse schutterij viert jaarlijkse patroonsdag en test vernieuwde vogelschieten

Cultuur

LICHTENVOORDE - Op zondag 11 juni is het weer tijd voor de jaarlijkse Patroonsdag van St. Switbertus. Deze bijzondere dag begint om 10.30 uur met een speciale viering buiten bij de Bonifatiuskerk in Lichtenvoorde. De vendeliers van St. Switbertus zullen samen met Lumio de viering opluisteren met een vendelhulde en muzikale bijdragen. Na afloop van de viering wordt er gezamenlijk ontbeten in clubgebouw De Swite, gevolgd door de huldiging van de jubilarissen.

St. Switbertus heeft vele trouwe leden en elk jaar worden er meerdere jubilarissen gehuldigd die al 25, 40, 50 of zelfs 60 of 70 jaar lid zijn. Deze speciale leden verdienen een feestelijke erkenning voor hun langdurige betrokkenheid en toewijding aan de vereniging.

Vernieuwde vogelschieten
Na het officiële gedeelte staat er een gezellige activiteit op het programma. Dit jaar zal er een proefdraaiing plaatsvinden voor het vernieuwde vogelschieten, dat tijdens de kermis van 2023 in een ander jasje gestoken zal worden. Op deze manier kan St. Switbertus oefenen en ervaren of alles naar wens verloopt en goed aansluit op de verwachtingen. Natuurlijk zullen er mensen aanwezig zijn om te helpen en ondersteunen bij dit evenement.

Na een enerverende en gezellige middag is er catering voorzien, zodat iedereen samen kan genieten van een hapje en drankje. Het belooft wederom een gezellige dag te worden waarop leden, oud-koning(inn)en, kermisschutters en alle anderen die St. Switbertus een warm hart toedragen samenkomen. Deze dag biedt een uitgelezen kans om de jubilarissen in het zonnetje te zetten en te vieren wat St. Switbertus als vereniging zo speciaal maakt.

Voor meer informatie en het volledige programma kun je terecht op www.st-switbertus.nl.

Oud-Koningengroep verwelkomt nieuwe leden
Op zondag 21 mei jl. vond de jaarvergadering van de Oud Koningen/koninginnen groep van Schuttersgilde St. Switbertus plaats. Tijdens deze vergadering werd Erwin Hummelink, de schutterskoning van het afgelopen jaar, gevraagd toe te treden tot de Oud-Koningengroep. Met vol enthousiasme aanvaardde Erwin deze eer en ontving hij het bijbehorende speldje van voorzitter Peter Elferink. St. Switbertus heet Erwin van harte welkom in de groep en wenst hem veel plezier in zijn nieuwe rol.

Advertenties doorgeplaatst vanuit Elna