De dierenspeciaalzaak van Jan Bennink medio 1980 aan de Patronaatstraat in Lichtenvoorde. Foto: archief familie Bennink

De dierenspeciaalzaak van Jan Bennink medio 1980 aan de Patronaatstraat in Lichtenvoorde. Foto: archief familie Bennink

Discus Bennink sluit haar deuren

Economie

LICHTENVOORDE - Op 31 december aanstaande is het zover. Dan sluit dierenspeciaalzaak Discus Bennink aan de Patronaatstraat 42 te Lichtenvoorde definitief de deuren. 

Van ‘winkel aan huis’ naar dierenspeciaalzaak met regiofunctie
Jan Bennink begon zijn zaak met de rijdende SRV-wagens en ging vervolgens over op een kleine supermarkt met aparte dierenspeciaalzaak aan de Patronaatstraat. De supermarkt verhuisde naar de Van Heijdenstraat en werd C1000 (nu Jumbo Bennink), waarna de dierenzaak uitgroeide tot een dierenspeciaalzaak met regiofunctie. In de winkel werd een groot assortiment aan vogels, vissen, aquaria- en hengelsportbenodigdheden aangeboden. Door vergrijzing en een importstop op vogels kwam de focus de laatste jaren steeds meer op benodigdheden voor honden en aquaria te liggen.

Hoge kortingen
In verband met zijn respectabele leeftijd van 80 jaar en het gebrek aan opvolging heeft Jan besloten met de zaak te stoppen. “Het is mooi geweest en zo houd ik meer tijd over voor andere dagelijkse bezigheden”, zo laat hij weten. Aankomende periode staat dan ook in het teken van het leegverkopen van de winkel waarbij artikelen met hoge kortingen worden aangeboden. Jan en Barry en medewerkers zien u dan ook graag de laatste maanden in de winkel. Medewerksters Susanne en Merel hebben inmiddels een nieuwe uitdaging gevonden.

Houd voor de aanbiedingen deze krant in de gaten en kom langs in de winkel.

Afbeelding

Advertenties doorgeplaatst vanuit Elna