In de nieuwe Blokker zijn vanwege de slimme indeling meer artikelen te koop dan voorheen. Foto: PR

In de nieuwe Blokker zijn vanwege de slimme indeling meer artikelen te koop dan voorheen. Foto: PR

Blokker verhuist naar Patronaatsstraat 13c

Zakelijk

‘Vertrouwen in de toekomst ’

Door Barbara Pavinati

LICHTENVOORDE - “Alles blijft bij het oude vertrouwde” verzekert David van Schaick, de eigenaar van Blokker Lichtenvoorde. Op donderdag 18 april opent het vernieuwde, energiezuinige pand van Blokker aan de Patronaatsstraat 13c zijn deuren. Hoewel het pand kleiner is, biedt de slimme indeling meer ruimte voor onder andere de secties waar wij sterk in zijn zoals ‘tafelen’ en ‘koken en bakken’. Andere afdelingen zoals elektrische apparaten, opbergen, woondecoratie en speelgoed zullen ook ruim vertegenwoordigd zijn. De keuze voor de verhuizing komt voort uit gunstigere huurcondities. “Klanten geven ons mooie reacties, sommige willen ons zelfs helpen met verhuizen.”

Veertigjarige Geschiedenis in Lichtenvoorde
Al veertig jaar is Blokker een vertrouwd gezicht in Lichtenvoorde. In 1983 begonnen de ouders van David de winkel op de Markt. Tot 2009 was de winkel daar gevestigd, vanaf 2009 tot april 2024 verhuisde de winkel naar de Nieuwmarkt. Niet alleen Lichtenvoordenaren, maar ook klanten uit Varsseveld en Aalten weten de winkel te vinden. David is optimistisch over de toekomst om twee redenen: de visie en plannen van Blokker en het vertrouwen in de klanten. Hij benadrukt dat ze zonder hun trouwe klantenkring nergens zouden zijn.

Ouderwetse klantenservice
“Wij vinden het geven van een goede service belangrijk.” Sinds 1993 is David actief binnen het familiebedrijf en staat hij met plezier in de winkel. Naast de trouwe klantenkring en een vast team van medewerkers, wordt er veel waarde gehecht aan het geven van een ouderwetse klantenservice. Zo wordt bijvoorbeeld bij oudere klanten de service geboden om aankopen thuis te bezorgen.

Achterhoekse mentaliteit
“Als Blokker Lichtenvoorde zijn we nauw verweven met de lokale samenleving. We hebben een echte Achterhoekse mentaliteit en verkopen lokale producten zoals bijvoorbeeld Bloemencorsovlaggen, de puzzel van de Rotary en de muntjes van Jan Kruip. Belangrijk is dat je elkaar in een dorp helpt en de bal toespeelt.”

Op donderdag 18 april wordt de opening gevierd met aantrekkelijke aanbiedingen. “Wees welkom om zelf te komen kijken; er is ruimschoots parkeergelegenheid beschikbaar”, verzekert David.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant