Het plan van Topparken voor een nieuw park met vierhonderd vakantieverblijven is door de gemeente Oost Gelre afgewezen. Foto: Kyra Broshuis

Het plan van Topparken voor een nieuw park met vierhonderd vakantieverblijven is door de gemeente Oost Gelre afgewezen. Foto: Kyra Broshuis

Geen nieuw vakantiepark naast Résidence Lichtenvoorde

Economie

LICHTENVOORDE - Het plan om vierhonderd vakantieverblijven te realiseren op een nieuw vakantiepark van Topparken in Lichtenvoorde is door de gemeente afgeschoten. Topparken wil een nieuw vakantiepark realiseren aan de Storckhorsterdijk-Boschlaan, naast Résidence. 

Door Kyra Broshuis

Topparken wilde rond de vierhonderd wooneenheden realiseren op het nieuwe park. Het doel was een waterrijk park met hoogwaardige recreatie. Het park zou aansluiten op het bestaande vakantiepark Résidence maar zou wel een geheel nieuw vakantiepark worden. De gemeente wijst het plan af. “Het past niet in de omgeving en sluit niet aan bij het kleinschalige karakter van het verblijf in de regio”, legt wethouder Jos Hoenderboom uit. Het plan is te groot, heeft geen toegevoegde waarde en is niet onderscheidend, zo oordeelt de gemeente. 

Waterkwaliteit
Het waterschap adviseerde negatief. Deze overheidsinstantie zet vraagtekens bij de waterhuishouding op het terrein en verwacht niet dat er jaarrond water beschikbaar is in de aan te leggen waterpartijen. Ook qua waterkwaliteit zal het lastig zijn: “Nu worden al veel zwemplassen gesloten vanwege slechte waterkwaliteit door droogte”, zo laat het waterschap weten. Op Résidence Lichtenvoorde staan 161 vakantiechalets. Met het nieuwe plan zou er een klein dorp worden neergezet. “Dat is niet wenselijk; er is geen draagvlak voor in de omgeving”, besluit de wethouder.

Advertenties doorgeplaatst vanuit Elna