Op zaterdag 10 juni organiseert de Johanneskerk een stiltewandeling. Foto: Janette van Egten
Op zaterdag 10 juni organiseert de Johanneskerk een stiltewandeling. Foto: Janette van Egten

Weekend vol inspiratie en samenzijn bij de Johanneskerk in Lichtenvoorde

Religie

LICHTENVOORDE - De Johanneskerk in Lichtenvoorde organiseert in het weekend van 10 en 11 juni een viertal activiteiten.

Stiltewandeling
Op zaterdag 10 juni is er een stiltewandeling waarbij deelnemers al wandelend in stilte te genieten van de mooie Achterhoekse natuur. Het wandeltempo is iets minder dan vijf km/uur. Verzamelen om 13.30 uur bij de Johanneshof waarna gezamenlijk naar het beginpunt van de route wordt gereden. Bij aanvang van de wandeling wordt een gedicht ter bezinning voorgedragen waarna er zo’n driekwartier in stilte wordt gewandeld tot de pauzeplek. Na de koffie met lekkers loopt het gezelschap in ongeveer een halfuur terug naar de startlocatie. Deelname kost 5 euro. Opgeven uiterlijk dag van te voren via info@pkn-lichtenvoorde.nl..

Jongerenkerk
De Jongerenkerk (Jkerk) is bedoeld voor jongeren vanaf 11 tot en met 15 jaar. Het is een speelse kennismaking met de wereld van geloof en kerk. Zaterdag 10 juni van 17.00 uur tot 19.00 uur is de Johanneshof weer het startpunt voor een verfrissende Jkerk. Het precieze programma blijft nog even een verrassing maar een smakelijk hapje en een flinke portie gezelligheid zijn, net als de vorige keer, steevast onderdeel van deze avond. Neem gerust iemand mee, hoe meer zielen hoe meer vreugd. Aanmelden voor 8 juni.

AKZ-kerkdienst met Martin Hogenkamp
De Johanneskerk is heel blij Martin Hogenkamp te mogen verwelkomen. Deze veelzijdige tenor neemt de bezoekers mee in musicalklassiekers, zoals uit Les Miserables. Maar ook liederen van Leonard Cohen en een unieke uitvoering van ‘The Rose’ staan op zijn repertoire. Zondag 11 juni om 10.00 uur is Martin te gast bij de Anders Kerk Zijn-dienst die deze keer zeer muzikaal beloofd te worden.

Martin Hogenkamp zette eind jaren 60 en begin jaren 70 als 13-jarige, zijn eerste stappen op het muzikale pad bij De Notenkrakers in Zieuwent. In de jaren 80 lag het accent op operette. Bij het Winterswijks Muziek Theater (bekend van de Steengroeve-voorstellingen) vertolkte hij vele rollen in grote producties. Daarnaast verwierf hij bekendheid door zijn deelname aan de Soundmixshow (finaleplaats) en het programma Una Voce Particolare, van Ernst Daniël Smid. In januari van dit jaar, stond hij in schouwburg Amphion op de planken in Reflections @Leonard Cohen.

In de Johanneskerk komen er prachtige liederen voorbij uit het veelzijdige repertoire van Martin Hogenkamp. Voorganger ds. Hans Hinkamp zal het een en ander omlijsten met een muzikaal verhaal, waarin geloof, hoop en liefde een rol zullen spelen.

Kliederkerk
Voor kinderen van 0 tot 12 jaar en hun ouders/begeleiders is er zondag 11 juni in de Johanneshof weer de Kliederkerk. Op het menu staat een creatief en eigenwijs programma, met een Bijbels verhaal en afsluitend een gezellige maaltijd. Vaste onderdelen zijn liedjes, een vertelling, videofragmenten en lekker veel knutselen rondom een wisselend thema. Kliederkerk vindt plaats in de Johanneshof en start om 16.00 uur (tot 18.00 uur). Meedoen? Geef dan naam en aantal personen door vóór 10 juni.

Aanmelden voor de activiteiten kan door te mailen naar info@pkn-lichtenvoorde.nl.. Deelname aan de activiteiten is gratis, enkel voor de stiltewandeling wordt een bijdrage gevraagd.

Martin Hogenkamp.

Advertenties doorgeplaatst vanuit Elna