Erix sleept overwinning binnen in slotminuut en blijft titelkandidaat

Sport

LIEVELDE - Erix heeft maandagmiddag in Barchem de uitwedstrijd tegen S.V.B.V. gewonnen. In de laatste minuut werden de volle 3 punten gepakt. 1-2.

In de openingsfase van de wedstrijd had Erix het moeilijk en was S.V.B.V. de betere ploeg. Erix gaf in deze fase veel cornerballen weg en daarmee was S.V.B.V. regelmatig dreigend door hun fysieke kracht. In de 24ste minuut viel pas het eerste gevaar van Erix te noteren. Duke Gralike nam een vrije trap waarbij de bal via een S.V.B.V.-verdediger weer voor de voeten kwam van Duke. Duke haalde vervolgens net buiten de 16-meter hard uit maar de S.V.B.V.-doelman bracht goed redding. Erix kwam beter in de wedstrijd en in de 30ste minuut nam het zelfs de leiding via Duke Gralike. Na een goede individuele actie schoot Duke Gralike de bal prachtig in de bovenboek. 0-1. Vlak daarna, in de 36ste minuut, had Sem te Woerd de 0-2 op schoen. Maar zijn inzet werd van de doellijn gehaald door een verdediger van S.V.B.V.. De ruststand was 0-1 in het voordeel van Erix. Na een moeilijk begin herpakte de ploeg zich gaande weg de eerste helft.

Na rust had Erix het initiatief zonder hierbij echt groots te spelen. S.V.B.V. probeerde door middel van lange ballen van achteruit gevaarlijk te worden. De meest dreigende ploeg was Erix. In de 67ste minuut werd een kopbal van Juup te Woerd van de doellijn gehaald. Maar in de 70ste minuut viel het doelpunt aan de andere kant. Een zuiver schot van net buiten de 16-meter belandde op de paal. Maar de teruggekomen bal belandde voor de voeten van een S.V.B.V.-aanvaller die eenvoudig kon binnenwerken. 1-1. S.V.B.V. was dreigend door middel van standaardsituaties zoals in de 77ste minuut toen de bal rakelings langs Het Erix-doel werd gekopt. In de 86ste minuut belandde een harde kopbal van Bink Beusink op de paal na een corner. De wedstrijd dreigde in een gelijkspel te eindigen maar Erix wist toch nog de volle buit binnen te slepen in de 90ste minuut. Na een goede combinatie tussen Juup te Woerd en Rick te Have kwam Rick vrij voor de S.V.B.V.-doelman te staan. Rick scoorde beheerst in de lange hoek de 1-2 en daarmee was de overwinning een feit. Op basis van de tweede helft was de overwinning van Erix wel verdiend te noemen. Erix doet volop mee in de titelstrijd in de 5de klasse B.

Aanstaande zondag 7 april speelt Erix thuis tegen koploper Meddo.