Erix verslaat titelconcurrent Meddo

Sport

LIEVELDE - Erix heeft zondagmiddag goede zaken gedaan in de strijd om de titel in de 5de klasse B. Meddo werd thuis met 1-0 verslagen.

In de beginfase van de eerste helft was het een gelijk opgaande wedstrijd. Beide ploegen deden weinig voor elkaar onder. De eerste serieuze kans was in de 18de minuut voor Meddo. Een voorzet vanaf de linkerkant werd van dichtbij net naast geschoten. In de 35ste minuut ging een kopbal van Sem te Woerd net over na een cornerbal. In de 36ste minuut was er wederom gevaar van Meddo-zijde. Een cornerbal werd weggewerkt door de Erix-defensie maar de afgeslagen bal werd buiten de 16-meter in één keer volley genomen en deze belandde buiten het bereik van Erix-doelman Tim Oude Elferink op de paal. De ruststand was 0-0 en deze was gezien het spelbeeld op dat moment ook terecht.

Vlak na rust begon Erix goed aan de wedstrijd door Meddo onder druk te zetten. Maar vlak daarna kantelde de wedstrijd en nam Meddo het initiatief over. In de 50ste minuut kreeg Meddo ook een goede kans. De bal werd teruggelegd binnen de 16-meter en op het harde schot van dichtbij bracht Erix-doelman Tim Oude Elferink prima redding. Daarna nam Erix het initiatief weer langzaam over en had het meeste balbezit. In de 77ste minuut ging Rick ten Have alleen richting de Meddo-doelman maar Rick zijn inzet ging naast. Het was typisch een wedstrijd van wie het eerst scoort wint ook de wedstrijd. En het was Erix dat scoorde in de 80ste minuut. Een cornerbal belandde voor de voeten van Sem te Woerd die in tweede instantie raak schoot. 1-0. In de 82ste minuut belandde een kopbal van Juup te Woerd op de bovenkant van de lat. Meddo probeerde het wel maar werd niet meer echt gevaarlijk in de slotfase. In de omschakeling kreeg Duke Gralike nog een goede kans maar speelde de bal te ver voor zich uit waardoor de Meddo-doelman redding kon brengen. Eindstand 1-0 en daarmee blijft Erix volop in de titelrace in de 5e klasse B.

Aanstaande donderdag 11 april speelt Erix thuis om 20.00 uur de inhaalwedstrijd tegen G.S.V. ’63 en op zondag 14 april staat de Kleine Derby van Oost Gelre op het programma. Dan wordt er afgetrapt in Vragender tegen KSV.