Spelmoment uit de wedstrijd Quick '20 - Longa '30. Foto: PR Longa

Longa ’30 behaalt een waardevol punt bij Quick ’20

Sport

LICHTENVOORDE - Op een prachtige zaterdagmiddag reisde Longa ‘30 naar Oldenzaal af voor een confrontatie met Quick ‘20 op hun natuurgrasveld, ter afwisseling van het gebruikelijk kunstgras. Vanaf het eerste fluitsignaal liet Longa ‘30, onder leiding van trainer Dennis van Toor, zien dat ze niet naar Oldenzaal was gekomen om punten weg te geven.

Binnen slechts twee minuten lieten ze hun aanwezigheid gelden door een prachtige aanval tussen Mattheys Kuypers en gelegenheidsspits Mats Hegman, wat resulteerde in een vroege voorsprong door Dirk Doppen (0-1). De vroege voorsprong gaf Longa ‘30 echter geen rust. Quick ‘20 herpakte zich en nam geleidelijk het initiatief, met name door gevaarlijke aanvallen langs de flanken. Ondanks deze druk kreeg Longa ‘30 dankzij een uitstekende onderschepping van Dayani Timmerhuis een gouden kans om de score te verdubbelen. De afwerking liet echter te wensen over, en zo bleef de voorsprong minimaal.

Het spel bleef wisselvallig, met kansen aan beide kanten. Longa ‘30 moest meerdere hoekschoppen weggeven, maar dankzij solide verdedigingswerk, voornamelijk in de lucht, hielden ze stand tegen de aanvallen van Quick ‘20. Met een kleine maar cruciale voorsprong trok Longa ‘30 zich terug voor de rust.

De tweede helft zagen de toeschouwers een herboren Quick ‘20, dat sterker uit de kleedkamer kwam en het spel iets meer naar zich toe trok. Dyon Esink, de doelman van Longa ‘30, onderscheidde zich met enkele goede reddingen. Toch kon ook hij niet voorkomen dat de spits van Quick ’20, Jesse Kip, de gelijkmaker tegen de netten werkte na een snelle counter: 1-1.

De wedstrijd bleek vervolgens in balans te zijn, met aanvallen over en weer. Een moment van spanning ontstond toen een doelpunt van Quick ‘20 werd afgekeurd wegens buitenspel. De spanning nam toe toen Jelme Stevens van Longa ‘30 van het veld werd gestuurd met een directe rode kaart voor het vasthouden van een doorgebroken tegenstander. Gelukkig wist de ploeg het gelijkspel vast te houden.

Met dit resultaat staat Longa ‘30 nu op 21 punten, op de 15de plaats, met nog een zware taak voor de boeg om zich veilig te spelen. Het team kijkt uit naar de ‘eerste finale’ in de laatste zes wedstrijden, beginnend met een cruciaal duel tegen MASV uit Arnhem, in de hoop het seizoen met succes af te sluiten en degradatie te vermijden.