Afbeelding

Goed verdedigend RKZVC pakt punt

Sport

ZIEUWENT - Afgelopen weken kreeg RKZVC regelmatig doelpunten tegen door fouten in de verdediging of in de opbouw. Afgelopen zaterdag in Winterswijk lukte het met hard werken om dat te voorkomen. Winterwijk was wel meer in balbezit maar wist niet vaak de Zieuwentse defensie langere tijd onder druk te zetten, mede doordat zij ook regelmatig de bal op het middenveld en in de achterhoede in een vrij laag tempo rond speelden.

Vooral voor rust kreeg Winterswijk enkele goede kansen zoals in de zevende minuut na een goede aanval. De doelpoging werd door keeper Rutger Tenhagen met een geweldige reflex met de voeten over de lat gewerkt. Een minuut later kreeg Tijn Hoenderboom bijna een goede kans na een prachtige aanname van een lange pass maar daarbij struikelde hij bijna zodat de kans weg was. In het tweede kwartier kreeg Winterswijk na een vrije trap en een corner twee mogelijkheden voorbij de tweede paal, maar beiden werden naast gekopt. In de 34ste minuut ging een schot van Siebe Klein Goldewijk vanuit de draai een meter over. Weer een minuut later kwam RKZVC goed weg bij een schot van een Winterswijkse spits op de kruising. De laatste Winterswijkse poging voor rust was een volley die geblokt werd.

Na rust zette Winterswijk wel wat meer druk naar voren maar meestal kon RKZVC buiten de zestienmeter verdedigen. De eerste doelpoging was echter aan de andere kant maar het schot van Thieme Terhaerdt miste kracht. Na een mooie aanval van RKZVC in de 60ste minuut schoot Tijn Hoenderboom vanaf zestien meter uit de draai ruim een meter over. De eerste Winterswijkse goede doelpoging was pas in de 75ste minuut maar de prachtige volley in de verre bovenhoek werd uitstekend door Rutger Tenhagen over de lat getikt. Wie dacht dat Winterswijk daarna tot een groot slotoffensief kwam, had het mis. Winterswijk speelde wel veel op de Zieuwentse helft maar dat alles resulteerde slechts in één kopbal die ruim over de lat ging. De beste mogelijkheid was zelfs nog voor RKZVC in blessuretijd na een counter. Björn Doppen kwam vrij door maar schoot mogelijk iets te gehaast, waardoor de bal eenvoudig door de Winterswijkse keeper kon worden opgeraapt.

Dit gelijkspel bij de nummer vier van de ranglijst mag best een positieve verrassing genoemd worden na drie nederlagen in de voorgaande wedstrijden. De komende wedstrijd speelt RKZVC tegen Stevo (O) dat vierde van onderen staat. Met de spirit van vandaag moet er dan wat mogelijk zijn. Stel dat RKZVC dan wint, dan lijken er zelfs nog kansen te zijn om directe degradatie te ontlopen. Maar gemakkelijk zal het beslist niet worden.

Zondag 28 april speelt RKZVC om 14.00 thuis tegen Stevo (Geesteren O).

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant