Met twee bussen wordt er een 1 uursdienst gereden tussen Ruurlo en Aalten. Foto: PR
Met twee bussen wordt er een 1 uursdienst gereden tussen Ruurlo en Aalten. Foto: PR

Makkelijker inchecken bij de buurtbus

Vervoer

Makkelijker inchecken bij de buurtbus

REGIO - Ook in de buurtbus Aalten-Ruurlo lijn 191 kan vanaf 12 september net als bij de trein en grote bus worden ingecheckt met de telefoon of bankpas, dit maakt reizen met de buurtbus net zo makkelijk en eenvoudig als de rest van het openbaar vervoer.

De buurtbus rijdt met twee bussen een 1-uursdienst dus ieder uur rijdt er een bus in beide richtingen. De bus rijdt van station Aalten naar Bredevoort dan via Lichtenvoorde-Zieuwent-Mariënvelde naar station Ruurlo en visa versa. Men kan instappen bij een normale bushalte langs de route maar bij de buurtbus kan men ook overal op de route tussen de haltes in en uitstappen mits dit verkeersveilig kan.
Dus als men onderweg op de route duidelijk kenbaar maakt door de hand op te steken en eventueel te zwaaien dan stopt de buurtbus en ook uitstappen kan overal als men dit kenbaar maakt aan de chauffeur. De buurtbusorganisatie hoopt vanaf december, als er weer een nieuw dienstenrooster komt, ook Barlo aan te doen en verder dat er in Lichtenvoorde en Ruurlo op extra haltes komen.
De vrijwilliger-chauffeurs rijden in officiële Arriva-bussen met maximaal acht zitplaatsen; deze bussen mag men besturen met een gewoon B-rijbewijs. Er zijn zowel dames als heren als chauffeur. Wie het ook wat lijkt om als vrijwilliger op de buurtbus aan de slag te gaan kan zich aanmelden via een van de bestuursleden. Voor meer informatie kan men terecht op de website van buurtbus Aalten-Ruurlo.


www.buurtbusaaltenruurlo.nl

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant