Per 10 december doet de buurtbus meer haltes aan op de route Aalten-Ruurlo. Foto: PR
Per 10 december doet de buurtbus meer haltes aan op de route Aalten-Ruurlo. Foto: PR

Buurtbus Aalten-Ruurlo krijgt meer haltes

Vervoer

REGIO - Bij het ingaan van de nieuwe dienstregeling per 10 december is de route van de buurtbus lijn Aalten-Ruurlo uitgebreid. Om de passagiers van de buurtbus meer service te bieden en het gebruik van de voorziening laagdrempeliger te maken, zijn er extra haltes bijgekomen.

Zo doet de buurtbus nu ook Barlo aan met een halte op de hoek van de Buddinkdijk en de Lichtenvoordsestraatweg. In het centrum van Lichtenvoorde zijn er nieuwe haltes bijgekomen, te weten bij de Hamalandhal, het Wentholtpark, de Swite en het gemeentehuis. Dat betekent
wel dat de halte aan de Richterslaan is komen te vervallen. Op deze manier wil Arriva de service naar de passagiers vergroten en hoopt dat op deze manier meer mensen van de buurtbus gebruik gaan maken.

De buurtbus rijdt op alle werkdagen met een 1 uurs dienst van station Aalten via Bredevoort, Barlo naar Lichtenvoorde daarna verder via Zieuwent en Mariënvelde naar station Ruurlo met het eindpunt bij de Bundeling en vice versa. De buurtbus wordt bemand door vrijwilligers die een dagdeel van 4 uur per week worden ingedeeld. Ook rijden op de buurtbus? Geïnteresseerden in bezit van rijbewijs B die graag rijden kunnen meer informatie vinden op buurtbusaaltenruurlo.nl en/of contact opnemen met een van de bestuursleden via buurtbus191@gmail.com.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant