De winnaressen van de eindejaarspuzzel: (vlnr) Linda Kreuk uit Lichtenvoorde, Malou Maas uit Harreveld en Sylvia Olijslager uit Groenlo. Rechts 'Meneer Kees' Maurits Jongejeugd. Foto: Annekée Cuppers
De winnaressen van de eindejaarspuzzel: (vlnr) Linda Kreuk uit Lichtenvoorde, Malou Maas uit Harreveld en Sylvia Olijslager uit Groenlo. Rechts 'Meneer Kees' Maurits Jongejeugd. Foto: Annekée Cuppers

Prijswinnaars eindejaarspuzzel

Economie

LICHTENVOORDE - Het is al weer even geleden dat de traditionele Eindejaarskrant Oost Gelre werd uitgebracht met daarbij in het hart de grote eindejaarspuzzel. Wie alles goed wist in te vullen puzzelde de volgende zin bij elkaar: Wees als een kerstkaars, breng licht in de duisternis. Onder de vele (soms creatieve) inzendingen mocht de redactie drie winnaars verblijden met een cadeaubon van 50 euro, beschikbaar gesteld door boekhandel Meneer Kees in Lichtenvoorde. Onlangs vond de prijsuitreiking plaats.

Door Annekée Cuppers

Bij het samenstellen van de Eindejaarskrant werd per abuis verzuimd de informatie te publiceren waar de juiste oplossing kon worden ingediend. Daarom kwamen veel vlijtige puzzelaars hun oplossing persoonlijk brengen bij de winkel aan de Varkensmarkt in Lichtenvoorde. “Natuurlijk vinden we het altijd fijn als mensen je winkel komen bezoeken maar nu, net tijdens de kerstdrukte, werden we er toch wel aardig druk mee”, vertelt eigenaar Maurits Jongejeugd. Hij is dan ook blij te horen dat één van de winnaressen in de stapel oplossingen zat die hij bij zijn zaak kreeg ingeleverd. “Is al die moeite nog niet voor niks geweest.” Na het ontdekken van de fout werd in deze krant en op social media alsnog de ontbrekende informatie gepubliceerd.

Deze middag zijn het Linda Kreuk uit Lichtenvoorde, Malou Maas uit Harreveld en Sylvia Olijslager uit Groenlo die uit handen van Maurits naast de cadeaubon een goed gevulde goodiebag in ontvangst mochten nemen. De dames zijn blij met hun prijs, al weten ze nog niet waar ze de bon ter waarde van 50 euro aan willen besteden. Een flink bedrag voor een meisje van dertien, zo vindt de moeder van Malou. “Ik had niks te doen en dacht: ‘Ik kan die puzzel wel even maken.’ Gelukkig heeft mama wel een beetje geholpen”, zo laat de jonge Harreveldse glimlachend weten. 

Advertenties doorgeplaatst vanuit Elna