Diederik Hofstede
Diederik Hofstede PR

Gelder Kliniek plastische chirurgie vestigt zich in Medisch Centrum ‘De Tuber’ in Winterswijk

Partnerbijdrage

Sinds kort is Medisch Centrum de Tuber in Winterswijk een plastisch chirurg rijker. Diederik Hofstede, eigenaar van de Gelder Kliniek, is jarenlang een vertrouwd gezicht geweest in het SKB in Winterswijk. Een aantal maanden geleden besloot hij een zelfstandige kliniek op te richten, waar hij o.a. behandelingen doet voor hand- en polsklachten, plastische chirurgie en esthetische chirurgie.

Vanwaar deze stap?
“De afgelopen twee jaar hebben zich zowel binnen als buiten het ziekenhuis gebeurtenissen afgespeeld die ertoe hebben geleid dat ik terugverlangde naar een zelfstandige praktijk. Ik kan nu zelf de regie weer voeren over de zorg die ik als zorgprofessional aan mijn patiënten geef. Dat ik nu zelf de touwtjes in handen heb, geeft me veel vrijheid. Ik kan mijn patiënten echt de tijd geven die ze verdienen.”

Is een stap zoals deze gebruikelijk?
“Nou en of! Je ziet dat steeds meer zorginstellingen moeten fuseren, waardoor basiszorg steeds moeilijker toegankelijk is voor patiënten in de regio. Tegelijkertijd is er de wens om zorg juist dichtbij te houden. De medische zorg die niet per se in het ziekenhuis hoeft plaats te vinden, schuift op naar zelfstandige klinieken.”

Kunnen patiënten in de Gelder Kliniek voor dezelfde behandelingen terecht als voorheen in de praktijk in het ziekenhuis?

“Jazeker! Althans, in de meeste gevallen. Praktisch alle hand- en polsaandoeningen behandel ik in mijn kliniek. Hierbij valt te denken aan de haperende vinger (TVS), een zenuw-beknelling / het carpale tunnel syndroom (CTS), pijnlijke pezen in de pols (Quervain), strengvorming in de handpalm (Dupuytren) maar ook het weghalen van diverse zwellingen of cystes (ganglion). Daarnaast kunnen mensen bij mij terecht voor diverse correcties in het gelaat, zoals verslapte oogleden of afstaande oren.”

“Tot slot heb ik geconstateerd dat er grote behoefte is aan specialistische behandelingen op het gebied van voet- en teenaandoeningen, zoals een hamerteen of ingegroeide teennagel. Het lijkt alsof patiënten nu vaak niet de medische aandacht krijgen die nodig is, en ik wil ze dat graag bieden.”

Als de zorg hetzelfde is als in het ziekenhuis, waarom zouden patiënten dan voor de Gelder Kliniek moeten kiezen?

“In zo’n kliniek als de Gelder Kliniek staat persoonlijke aandacht in een gemoedelijke sfeer voorop. Daarnaast heb ik geen wachtlijsten, dus lopen de mensen minder lang met hun klachten rond. De kwaliteit is natuurlijk hetzelfde als de kwaliteit die je verwacht in het ziekenhuis, maar het verschil zit in het contact en de aandacht. Ziekenhuizen worden geacht steeds meer te bezuinigen en dat is onder andere merkbaar in het verlies aan persoonlijk contact. Dat past niet goed bij mij als persoon: in mijn praktijk zien patiënten van begin tot eind dezelfde arts, en ik vind het belangrijk om echt de tijd te nemen om te luisteren. De dag na de ingreep wordt iedereen gebeld, gewoon om even te horen hoe het gaat.”

Worden alle behandelingen vergoed?
“Ja, behandelingen die in het ziekenhuis zouden worden vergoed, worden dat ook in de Gelder Kliniek. Dat geldt zeker voor alle hand- en polsoperaties, maar ook voor de diverse behandelingen voor medische huidafwijkingen. Behandelingen die echt zuiver cosmetisch zijn, worden helaas niet vergoed. Soms is het niet duidelijk of een behandeling voor vergoeding in aanmerking komt, maar dat vragen wij vooraf dan bij de zorgverzekeraar aan. Zo wordt bijvoorbeeld een ooglidcorrectie in de Gelder Kliniek vaak gewoon vergoed.”

Waarom is er gekozen voor vestiging in medisch centrum de Tuber?
“Medisch Centrum de Tuber had, voordat ik er met mijn praktijk in kwam, al verschillende medische disciplines. Echter ontbrak een kliniek gericht op plastische chirurgie nog. Ik denk dat de Gelder Kliniek een mooie aanvulling is op het Medisch Centrum en hoop veel patiënten met een goed gevoel naar huis te kunnen sturen na een behandeling bij mij. Wat voor behandeling het ook is, dat is mijn doel.”

Gelder Kliniek (plastische chirurgie, hand & pols chirurgie, voet & teen chirurgie)
Beatrixpark 24, 7101 BN Winterswijk
Telefoon: 085-4012507
Email: info@gelderkliniek.nl
Website: www.gelderkliniek.nl

Dit artikel wordt u aangeboden door Gelder Kliniek. Het is niet gemaakt onder verantwoordelijkheid van de redactie van deze uitgave.


Advertenties doorgeplaatst vanuit Elna