Bram Polman (2de van rechts) in actie. Foto: PR
Bram Polman (2de van rechts) in actie. Foto: PR

Switbertus-atleten succesvol in Werder’s Runarchery Race

Sport

LICHTENVOORDE - Op een zonnige zaterdag in april verzamelden de dappere leden van Sint Switbertus Lichtenvoorde zich in het schilderachtige Werder, Duitsland, voor de opwindende runarchery-wedstrijd. Met een mix van opwinding en zenuwen begaven Jorik, Bram, Ruud en Jan zich naar de startlijn.

Terwijl de pijlen vlogen en de voeten snel over het parcours bewogen, was het Jorik die de ultieme prestatie leverde door als tweede te eindigen, zijn schoten scherp en zijn benen snel. Met slechts 3 missers toonde hij zijn scherpschuttersvaardigheden. Bram en Ruud volgden dicht achter hem, vastberaden om hun plaats in de top tien te verzekeren. Bram, met 8 missers, vocht zich naar de zevende plaats, terwijl Ruud, met 5 missers, net achter hem op de achtste plek kwam. Voor Jan was de wedstrijd een ware uitdaging. Na een paar dagen ziek in bed te hebben gelegen, was alleen al het voltooien van de race een overwinning op zich, zijn vastberadenheid als grootste kracht.

Na de individuele wedstrijd bundelde het team uit Lichtenvoorde, bekend als Hinterecke, hun krachten voor de estafette. Ondanks dat de vermoeidheid van de individuele race voelbaar was, werkten ze samen als een goed geoliede machine en veroverden ze een eervolle vierde plaats, hun teamgeest ongeëvenaard.

Hoewel de zon genadeloos scheen slaagden de leden van Sint Switbertus Lichtenvoorde erin om hun stempel te drukken op de runarchery wedstrijd in Werder.

Startersgroep Run-Archery
De handboogsportafdeling van schuttersgilde Switbertus is begonnen met een startersgroep Run-Archery. Elke donderdagavond vanaf 19:30 uur kun je mee trainen vanaf verenigingsgebouw de Swite aan de Hendrik Leemreizestraat 2 in Lichtenvoorde. Aanmelding via runarchery@st-switbertus.nl of kijk voor informatie op www.st-switbertus.nl/handboogsport-runarchery.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant