Twee leden van Hervelo in een improvisatiescène. Foto: Lieva Hillen/archief Achterhoek Nieuws

Twee leden van Hervelo in een improvisatiescène. Foto: Lieva Hillen/archief Achterhoek Nieuws

Toneelvereniging Hervelo organiseert ‘De vloer op’

Algemeen

HARREVELD - Normaliter wordt de sportzaal van dorpshuis ’t Kempken in Harreveld tijdens de herfstvakantie omgetoverd tot een heus ‘Carré’. Hervelo geeft dan haar jaarlijkse toneeluitvoering. Vanwege de coronamaatregelen is het ook dit jaar niet mogelijk gebleken een stuk ten tonele te brengen. De leden van Hervelo beschikken echter over een overdosis aan improvisatietalent gaan daarom op vrijdag 29 oktober om 20.00 uur voor het tweede jaar ‘De vloer op’. 

‘De vloer op’ is een Nederlands televisieprogramma van Human, begonnen in 2000. Het idee achter het programma waarbij acteurs op basis van opdrachten moeten improviseren is van regisseur Peter de Baan. In de succesvolle Hervelo-versie zal de regisseuse en presentatrice Marja Fuchs, een groep aanwezige acteurs aanwijzen en draagt hun, pas op dat moment, een uitgangspunt aan voor een stukje improvisatietoneel. De acteurs mogen voor zichzelf wat kleding en/of attributen uitzoeken en vervolgens, zonder onderlinge afspraken beginnen. De uitkomst kan de ene keer humoristisch en verrassend, maar ook emotioneel en treffend zijn, maar het belangrijkste uitgangspunt is: plezier hebben! 

Hervelo nodigt iedereen van harte uit, op vertoon van geldig coronatoelatingsbewijs, hierbij aanwezig te zijn. Dat kan als publiek maar lijkt het je leuk ook een keer mee te doen, dan is daarvoor alle ruimte. Voor meer informatie: kijk op www.herveloharreveld.nl. De toegang is gratis. Dorpshuis ‘t Kempken, Ursulastraat 2 in Harreveld.

Advertenties doorgeplaatst vanuit Elna