Afbeelding

‘Dat echte Lichtenvoorde-gevoel, dat willen we graag bij het publiek terugbrengen’

Algemeen

LICHTENVOORDE - Op zondag 12 mei (Moederdag) is het 150 jaar geleden dat de 99 Lichtenvoordse schoenmakers de kei naar de Markt sleepten. Een historische gebeurtenis, tekenend voor de Lichtenvoordse volksaard; een nuchter en bescheiden volkje van harde werkers. Maar die kei met zijn leeuw, daar mogen we best wat trotser op zijn, zo vindt Madelon Kuijk, coördinator Geef Lichtenvoorde Kleur, mede namens Promotie Lichtenvoorde. 

“De kei en zijn leeuw zijn onderdeel van onze Lichtenvoordse identiteit. Dat gevoel willen we graag bij het publiek terugbrengen. Daarom hebben we voor dit jaar een aantal activiteiten bedacht om dat te onderstrepen”, vertelt Madelon enthousiast. “Zo vieren we aanstaande zondag het ‘feestje van de leeuw’ (zie apart kader) en zullen we tijdens de Zomerse Keidagen (opvolger van de Zomermarkt, red.) de Kei-lympische Spelen organiseren. Denk hierbij aan onderdelen als gewichtheffen met een replica van de kei en een sleepspel met de kei.” Opgeven voor de Kei-lympische Spelen kan na de meivakantie. Houd hiervoor de website www.zomersekeidagen.nl in de gaten.

Wie jarig is, trakteert
“Hoe mooi zou het zijn als we alle basisschoolkinderen van Lichtenvoorde tijdens de Zomerse Keidagen, die het begin zijn van de zomervakantie, kunnen trakteren op een leuke verrassing omdat de kei en de leeuw jarig zijn?”, mijmert Madelon. Daarvoor is ze nog op zoek naar sponsoren die kinderen en het nieuwe evenement een warm hart toedragen. Geïnteresseerden kunnen zich melden via de genoemde website.

Ludieke actie
Promotie Lichtenvoorde wil de verjaardag van de kei en de leeuw niet onopgemerkt laten gaan en organiseert daarom een ludieke actie. Speciaal voor de gelegenheid wordt de leeuw feestelijk aangekleed en is er gelegenheid met de jarige kei en leeuw op de foto te gaan. Deel je je foto op Facebook met #zomersekeidagen dan maak je kans op een leuke prijs ter waarde van 25 euro.

Het team van Promotie Lichtenvoorde is zondag 12 mei van 13.00 tot 14.30 uur aanwezig en zal dan tevens de prijzen uitreiken van de taartenactie die tijdens de koopzondag van 5 mei werd gehouden.

De organisatie van de Zomerse Keidagen. Foto: PR

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant