De nieuwe schuttersparen. Vlnr: Jana Tolkamp, Simon Krabbenborg, Kane Rietberg en Gonnie Wopereis. Foto: Dennis Weikamp
De nieuwe schuttersparen. Vlnr: Jana Tolkamp, Simon Krabbenborg, Kane Rietberg en Gonnie Wopereis. Foto: Dennis Weikamp

Spannende wedstrijden en stralende winnaars: Succesvol Pinksterfestijn in Harreveld

Cultuur

HARREVELD - Het jaarlijkse Pinksterfestijn in Harreveld was een groot succes tijdens afgelopen pinksterweekend. Het Meester Nijsplein was het toneel van fanatieke deelname en een grote opkomst, geholpen door het ideale kermisweer.

Traditioneel begon het weekend met de openingsviering in de pastorietuin van de St. Agathakerk. Daarna vonden de Tienwijkenkamp en kinderspelen plaats, waarbij de deelnemers streden om een plek op het erepodium. Met spellen als touwtrekken tegen twee oldtimer Volkswagen busjes en het Harreveldse variant op beerpong met boterhammen pindakaas, zorgde het evenement voor veel plezier en lachende gezichten op het sportveld. Kerkstraat 2 werd de winnaar van de Tienwijkenkamp, terwijl groep 3 de hoofdprijs bij de kinderspelen in de wacht sleepte.

Op zondagmorgen werd de dag gestart met een kaartochtend in de feesttent en het gezellige borreluurtje in Café de Boer. Ondertussen genoten de bezoekers van de muziek van Duo Mengelmoes. In de feesttent gingen fanatieke kaarters de strijd aan, en uiteindelijk behaalden Joop Kampshof en Henk Rietberg de meeste punten en werden zij tot ‘kruusjasvedetten’ gekroond. Daarna volgde de spannende Alleskunner-competitie onder leiding van Dirk Jan Vreman. Na een reeks grappige spellen werd Niels Giesen uitgeroepen tot de Alleskunner van Harreveld 2023, nadat hij Teun Harbers en Quincy ten Have had verslagen.

Op maandag vond het traditionele koningsschieten plaats, waar maar liefst 131 heren, 100 dames, 14 jongens en 11 meiden aan deelnamen. Rond het middaguur werden Kane Rietberg en Gonnie Wopereis gekroond tot het nieuwe koningspaar van Harreveld, terwijl Simon Krabbenborg en Jana Tolkamp het jeugdkoningspaar werden. Het Pinksterfestijn was een groot succes, en velen kijken nu al uit naar volgend jaar.

Groep 3 wint de kinderspelen. Foto: Anouk Beekhuis
Eretocht met de nieuwe schuttersparen. Foto: Dennis Weikamp
Dat er in Harreveld beresterke kinderen wonen, was te zien op de kinderspelen. Foto: Anouk Beekhuis
Ook de volwassenen deden hun best tijdens de Tienwijkenkamp. Foto: Dennis Weikamp

Advertenties doorgeplaatst vanuit Elna