Dansgroep EVOLUTIO repeteert onder leiding van Tim Aafjes. Foto: PR

Dansgroep EVOLUTIO repeteert onder leiding van Tim Aafjes. Foto: PR

Laat je meevoeren met de dansvoorstelling ‘Klaverstraat’ in de Mattelier

Cultuur

GROENLO - De Mattelier is op 17 en 18 november het decor van dansgroep EVOLUTIO. Danstalenten uit Oost-Nederland beelden op verrassende wijze een verhaal uit over een buurtschap. Met de voorstelling ‘Klaverstraat’ nemen zij hun bezoekers mee naar de ogenschijnlijke vredige straat. De toeschouwer wordt onderdeel van de Klaverbuurt, want de gehele zaal wordt omgetoverd tot decor. Laat je meevoeren met de fantastische choreagrafie waar hoogte- en dieptepunten elkaar kruisen.

Door Dinès Quist

Dans is pure emotie, dat is precies wat de bezoeker te wachten staat tijdens de voorstelling van EVOLUTIO. De toeschouwer wordt onderdeel van de Klaverbuurt want het decor bevindt zich namelijk niet alleen op het podium maar ook rondom de toeschouwers. De emoties die de dansers uitbeelden komen letterlijk dichtbij en voelen daardoor extra intens. Dat maakt de voorstelling Klaverstraat zo uniek.

Klavertje vier
Maar liefst 55 danstalenten beelden de voorstelling uit in onder andere de stijlen urban en moderne dans. Zij nemen met choreografisch hoogstandjes de bezoekers mee naar de Klaverstraat. Wat overdag een vredige buurt lijkt verandert ‘s avonds in een grimmig straatbeeld. Elk huisje heeft zijn kruisje en iedereen gaat daar op zijn eigen manier mee om. Een klavertje vier gaat van deur tot deur op zoek naar diegene die het nodig heeft. “Klaverstraat is een voorstelling die dicht bij de mensen staat, iedereen zal er herkenning in vinden,” vertelt artistiek leider Tim Aafjes, “Daarom wilden we de dansers ook dicht bij de mensen brengen en niet alleen op een podium voor in de zaal.”

Danstalentengroep EVOLUTIO
De semiprofessionele productie is in handen van dansgroep EVOLUTIO en bestaat dit jaar uit een selectie van 55 dansers. Ieder jaar doen dansers auditie en de beste worden geselecteerd om een jaar lang te dansen bij de producties van EVOLUTIO. Dansers zijn veelal talenten van verschillende dansscholen en studenten van de dansacademie. Onder leiding van dansdocenten en choreografen Tim Aafjes, Femke Rijks en Charlaine Dollekamp is de voorstelling Klaverstraat tot stand gekomen. Al een jaar lang werken zij aan deze productie en voor het eerst is De Mattelier het podium van EVOLUTIO. “Ons vaste honk is theater De Storm in Winterswijk”, vertelt Tim, “Maar we wilden voor de Klaverstraat het decor rondom de bezoeker inrichten, daarvoor is De Mattelier uitermate geschikt. Het is ook leuk onze voorstelling in een andere plaats te tonen, dat willen we in de toekomst vaker gaan doen.”

Kaarten
De dansvoorstelling Klaverstraat vindt plaats op vrijdag 17 en zaterdag 18 november om 20.00 uur bij De Mattelier aan de Mattelierstraat 19 in Groenlo. Kaarten via www.demattelier.nl.


stichtingevolutio.nl

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant