Groep geschubde inktzwammen. Foto: IVN
Groep geschubde inktzwammen. Foto: IVN

Wandelen rond Besselinkschans met IVN gids

Natuur

LIEVELDE - Natuurverenigingen IVN en KNNV Oost-Achterhoek houden op zondag 17 september een vroege najaarswandeling door de mooie natuur van de Besselinkschans in Lievelde.

De Besselinkschans is een heel gevarieerd gebied. Men treft er gemengd bos, poelen, percelen met grove den en zelfs een wijngaard. Tijdens de wandeling genieten deelnemers in de eerste plaats van de natuur in het najaar. De eerste herfstkleuren verschijnen al en de oogsttijd, ook voor dieren zoals de eekhoorn, is in volle gang. Het paddenstoelenseizoen begint op gang te komen en er zullen zeker verschillende gangbare en minder gangbare soorten paddenstoel te zien zijn. Deelnemers maken een wandeling langs de vijver, waar zij verschillende watervogels kunnen spotten en door kronkelige bospaadjes. Ook gaat de route richting de Engelse schans, een restant van de insluitingslinie rondom Groenlo tijdens het beleg van 1627.

Deelnemers wandelen onder leiding van een ervaren IVN-gids, die het terrein en de daar voorkomende flora en fauna kent. Start is om 14.00 uur, vanaf de Eikendijk in Lievelde. Bij de start staan borden met het IVN logo. De wandeling zal zo’n 2,5 uur duren. Deelname aan de wandeling is gratis, maar een vrijwillige bijdrage wordt op prijs gesteld. 

Advertenties doorgeplaatst vanuit Elna