Afbeelding

Rudolf met zijn rode neus

Opinie

Het sneeuwt eindelijk, lezers, lezeressen en X-en.
En dat terwijl de paaseieren al in enkele Oost Gelrese winkels liggen. Jezus is nog niet uit de kribbe of hij hangt alweer bijna aan het kruis.

Of voor de atheïsten: de Kerstman is nog niet terug op de Noordpool of de Paashaas komt alweer aan op station Lichtenvoorde-Groenlo (in de volksmond station Lievelde).

Dat die feestartikelen steeds eerder in de winkel liggen, past ook wel goed bij een evenementengemeente als Oost Gelre natuurlijk.
Ik ga ervan uit dat op zijn laatst na Pinksteren de Sinterklaashapjes alweer in het schap liggen.

Het is wel koud buiten en daar hebben vooral rokers last van. Vooral als er niemand van die nare carnavalsvereniging Pegida in de buurt is om een heilig boek te verbranden.
Ik heb het zelf toen maar opgelost door Otmars Zonen van Peter Buwalda in de vuurkorf te donderen. Want wat is dat een overschatte draak van een dikke pil. Ongeveer 80 procent te dik.
Tot zover deze korte literatuurrecensie. We zijn de Volkskrant niet.

Waar was ik dan aan het roken? Ik hoor het u vragen.
Buiten bij City Lido in Groenlo bij de buutavonden van De Knunnekes. Leuke avonden, heel leuke avonden. En ik mag dat zeggen, want ik ben er zelf op geen enkele manier bij betrokken.

En tussen twee - ongezonde, ik weet het - teugen door moest ik opeens terugdenken aan de buutavonden van carnavalsvereniging De Keienslöppers uit Lichtenvoorde.
Jammer dat die verdwenen zijn, want dat waren leuke en hilarische avonden. Misschien logistiek niet zo professioneel als die in de vestingstad, maar het bezoeken waard.

Ik hoor in de Oost Gelrese carnavaleske wandelgangen dat De Keienslöppers denken aan een herstart.
Voor wat het waard is: mijn zegen heb je.
Want het is natuurlijk te gek dat alle kernen in Oost Gelre een carnavalsvereniging met bijbehorende activiteiten op de been weten te houden, maar de grootste kern niet. Kom op, 13.000 inwoners, je kunt je geen voorstelling maken bij dat soort enorme getallen.

Zu’w we ze d’r weer inlaoten?
Jao!

Intussen eet ik even wat vroege chocolade paaseieren en wat late kerstkransjes.
En ik gooi wat sneeuwballen.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant