Afbeelding

Bevroren mestfabriek, geld voor verkeersveiligheid en bla-bla-biodiversiteit

Politiek

Bevroren mestfabriek, geld voor verkeersveiligheid en bla-bla-biodiversiteit

Graag informeert OLW (Onafhankelijke Lijst Wallerbos) u weer kort over de belangrijkste punten tijdens de laatste raadsvergadering voor de verkiezingen. Een raadsvergadering die midden in de nacht eindigde, niet beseffend dat er een dag later oorlog in Europa zou losbarstten….

Mestfabriek bevroren
OLW behaalde tijdens deze lange raadsvergadering, samen met de PvdA, een mooi resultaat. Want op voorstel van PvdA/OLW werd het bestemmingsplan voor de megamestfabriek per direct door de gemeenteraad bevroren! Eindelijk, na 4 jaar lang struisvogelpolitiek van wethouders Frank en Porskamp, gaven VVD/CDA toe dat de megamestfabriek onhaalbaar is. En dat de gereserveerde grond á 8 hectare beter ingezet kan worden voor normale betrouwbare ondernemers, dan voor een vaag Belgisch mestbedrijf met een kantoor op Cyprus. 

De megamestfabriek krijgt nog wel een staartje: OLW wil namelijk dat er een integriteitsonderzoek naar 10 jaar ‘megamestfabriek-dwaling’ wordt uitgevoerd. Zo vraagt de dubieuze rol van zowel VION als ook een lokale mesttransporteur, beide zittend in de Raad van Commissarissen van de Laarberg, om opheldering…... 

Geld voor verkeersveiligheid
Vervolgens tijdens de raad nog een mooi resultaat voor OLW, maar vooral voor de inwoners van Oost Gelre. Want nadat OLW in 2021 samen met omwonenden van de Ruurloseweg in Groenlo aan de bel trok vanwege de onveilige verkeerssituatie, besloot de gemeenteraad nu om serieus geld beschikbaar te stellen voor de verkeersveiligheid van de omwonenden. Terecht want de omwonenden hebben vervolgens samen met de scholen en de gemeente een goed verkeersplan uitgewerkt. Hiermee lijkt ook eindelijk een trend ingezet te zijn om in meer straten in onze woonkernen de verkeersveiligheid sneller te verbeteren.

Bla-bla-biodiversiteit
Tot slot nog een typerend voorbeeld waarom u als bewoner, maar ook onze natuur, een beter college verdient de komende 4 jaar. VVD-wethouder Porskamp bleek namelijk weer niet voortvarend te hebben gehandeld in het opzetten van een toegezegd gemeentelijk biodiversiteitplan. Diverse burger-, milieu- en boerenorganisaties die hier aan meehelpen zijn ontevreden over het zoveelste uitstel en de inhoud van dat biodiversiteitsplan. Wederom een voorbeeld van een regelmatig falend VVD/CDA-college. Het is aan onze inwoners om dat falen van onze wethouders met hun stem op 16 maart te beoordelen.

Wij wensen alle partijen, ondanks de vreselijke oorlogsdreiging, een goede en gepaste verkiezingscampagne toe.


Namens de fractie van OLW,
Paul Wallerbos
Onafhankelijke Lijst Wallerbos

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant