Afbeelding

Minicampings mogen meer gasten ontvangen

Politiek

OOST GELRE - Eén miljoen overnachtingen per jaar; dat is de doelstelling van de gemeente Oost Gelre. In de Toerisme en recreatie agenda Oost Gelre en in de omgevingsvisie worden de recreatie- en toerismesector benoemd als belangrijke groeisectoren voor de gemeente. Reden genoeg om het aantal staanplaatsen op minicampings te verhogen van 25 naar 30 per camping.

Door Kyra Broshuis

Oost Gelre telt zeven van deze minicampings en de meesten hebben in het hoogseizoen een bezettingsgraad van 100 procent. Dat geeft aan dat er vanuit de toeristen behoefte is aan meer mogelijkheden. “En wij willen onze aantrekkelijkheid vergroten voor dag- en met name meerdaagse toeristen, die naast het buitengebied en de cultuurhistorische kwaliteiten ook komen voor de grote en kleine kernen. Daarom is het nodig dat we nog meer inzetten op onder meer het aanbod aan overnachtingsmogelijkheden in onze gemeente”, legt wethouder Arjen Schutten uit.

Meer bestedingen
Met de toevoeging van het aantal staanplaatsen kunnen de minicampings een beetje groeien. “Meer overnachtingen betekent ook meer bestedingen in de regio. Met dit nieuwe beleid sluiten we aan bij onze buurtgemeenten. In de gemeente Winterswijk mogen de minicampings 35 staanplaatsen bieden en in de gemeente Berkelland 30.” Door toestaan van 5 extra staanplaatsen zal op de locatie overlast voor omwonenden kunnen toenemen, zo bevestigt de wethouder. “Een toename met plekken kan leiden tot extra overlast voor omwonenden. In de voorwaarden is opgenomen dat afstand tot nabijgelegen woningen minimaal 50 meter moet zijn. De verwachting is dat deze afstand voldoende borg biedt voor omwonenden.” Minicampinghouders moeten zelf de extra 5 staanplaatsen aanvragen bij de gemeente. “De vergunning is voor onbepaalde tijd maar wel voor binnen het minicampingseizoen. Over een aantal jaren gaan we evalueren hoe deze verruiming in de praktijk uitvalt.”

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant