Afbeelding

Nog geen duidelijkheid over vergiftiging honden

Politiek

LICHTENVOORDE - Het is nog niet duidelijk waardoor de 3 honden in Lichtenvoorde vergiftigd zijn. Burgemeester Annette Bronsvoort zegt dat naar aanleiding van vragen van het CDA. De Dierenpolitie heeft de zaak in onderzoek.  

Door Kyra Broshuis

“Donderdag 11 mei jl. bereikte ons het trieste bericht dat, voor zover bekend, 3 honden zijn vergiftigd rondom de ijsbaan in Lichtenvoorde. Eén hond heeft dit niet overleefd. Wij van het CDA Oost Gelre willen graag onze trouwe viervoeters beschermen”, zegt Bram Polman van die partij. Hij wil van het college weten of er meer signalen zijn binnengekomen over vergiftiging van huisdieren in de gemeente. Ook vraagt het CDA of de grazende schapen bij de ijsbaan ook vergiftigd zijn geraakt en of het daar nog wel veilig is. Polman wil graag weten of er al bekend is wat de dieren hebben gegeten en wat de gemeente kan doen om dit soort incidenten in de toekomst te voorkomen.

Wie doet dit?
“Een hele vervelende situatie”, zo erkent de burgemeester. “Dit doet wel alarmbellen rinkelen, zowel bij de inwoners als bij ons als college. Wat is er aan de hand en wie doet dit? Wij hebben in elk geval direct op 11 mei een bericht geplaatst op onze website en op onze social media. Tot op heden hebben we gelukkig geen nieuwe signalen ontvangen over mogelijk vergiftigde honden of schapen.” De gemeente heeft de dierenpolitie ingeschakeld. “Die heeft direct een onderzoek ingesteld en dat loopt nog.” Het voorkomen van dit soort incidenten is moeilijk, zo zegt Bronsvoort. “We roepen iedereen wel op om alert te zijn en binnen de bebouwde kom de honden aan de lijn te houden. Dat kan voorkomen dat ze iets opeten.”

Is jouw hond ook ziek geworden na het uitlaten bij de ijsbaan? Of weet je hier meer over? Neem dan contact met op met één van de boa’s via (0544) 39 35 35.

Advertenties doorgeplaatst vanuit Elna