Foto: Janette van Egten
Foto: Janette van Egten

Top2000 kerkdiensten

Religie

LICHTENVOORDE - In de laatste dagen van het jaar staat op heel wat plaatsen de radio afgestemd op de Top2000. De afsluiter op oudejaarsavond, net voor 24.00 uur, is steevast de Bohemian Rhapsody van Queen. Al enkele jaren slaan enkele kerken in de Achterhoek de handen ineen om samen iets unieks neer te zetten. Voor de vijfde keer is door de organisatie de uitdaging opgepakt om in een kerkelijke setting aan de slag te gaan met mooie liederen en inhoudsvolle teksten uit deze Top2000. En het enthousiasme lijkt alleen maar te groeien!

Dit jaar is n.a.v. alle onrust en drukte in de samenleving gekozen voor de uitdagende titel: ‘Het complot van God’. Hoe dit uitgewerkt gaat worden? Dat is de uitdaging voor de vier verschillende voorgangers, in vier verschillende kerkdiensten plaatsen.
Op 14 januari zijn er twee kerkdiensten met een groot koor en een liveband in Aalten (Zuiderkerk, 10.00 uur) en Winterswijk (Zonnebrinkkerk, 19.00 uur). Op 21 januari zullen een kleiner koor (vanwege de ruimte) en de live band de diensten verzorgen in Dinxperlo (Dorspkerk, 10.00 uur) en Lichtenvoorde (Johanneskerk, 19.00 uur).

Vier locaties, vier voorgangers, Top2000-nummers die variëren van stevig tot lieflijk en van rustig tot up-tempo, een groot/klein koor en een live band: genoeg ingrediënten voor er vier bijzondere kerkdiensten. Iedereen is van harte welkom.

Advertenties doorgeplaatst vanuit Elna