Afbeelding

Top Gun 3

Opinie

Top Gun 3

Moest het nog even voor me houden, maar nu mag iedereen het weten, ik heb geen koninklijke onderscheiding gekregen.
Ook nog geen gemeentelijke.

Annette Bronsvoort is nu tien jaar de burgemeester van Oost Gelre, we zijn ongeveer gelijk begonnen om deze fusiegemeente in goede banen te leiden.
Ik mag inmiddels Annette zeggen en zij Frank, ook tegen elkaar.

Ik was laatst bij de officiële opening van de eerste mobiliteitshub in Oost Gelre, in de Achterhoek, in Nederland zelfs. Althans volgens 8RHK ambassadeurs.
En daar was ik getuige van de openingshandeling door wethouder Bart Porskamp (die ik overigens Bart mag noemen etc.). Hij fietste op een deelfiets - uiteraard - en trok zo een touw strak waaraan een Achterhoekse vlag bevestigd was en verwijderde zo die vlag van het officiële infobord van die eerste mobiliteitshub.

U hebt ongetwijfeld de foto in de krant van vorige week gezien en het bijbehorende artikel gelezen (heel behoorlijk gedaan trouwens door die correspondent).
En ik heb zelf gezien dat Bart Porskamp, net als Tom Cruise, zijn stunts helemaal zelf doet. Natuurlijk, Bart is een stuk jonger dan Tom, maar toch.

Zo’n mobiliteitshub staat in het teken van het stimuleren van dekkend, laagdrempelig en klimaatontlastend vervoer (in vergelijking met de grote boze auto waar je bijna altijd alleen in zit). Zo’n hub past in het werken naar een groenere en leefbaarder Achterhoek.
Daarom was het zo raar dat er bij het openingspunt waar Bart Cruise zijn stunt deed ballonnen waren opgehangen. In feestelijke Achterhoekse kleuren en ongetwijfeld goed bedoeld. Maar hoe heeft dit kunnen gebeuren?

Ik durfde er niet goed wat van te zeggen omdat ik dus Annette en Bart mag zeggen, en ook Dorien tegen de communicatiemevrouw Boot van 8RHK ambassadeurs. Maar gelukkig hoefde dat ook niet, want ons gemeentelijke groene raadsgeweten Paul Wallerbos was me voor.
Meneer Wallerbos overigens voor mij.

Dus: op naar meer mobiliteitshubs in de Achterhoek, maar geen plastic ballonnen bij de ceremonie.
Zo stellen we onze collectieve hemelvaart zo lang mogelijk uit.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant