Nuri Dijks
Nuri Dijks

Succesvolle start wedstrijdseizoen op PSC Lichtenvoorde

Algemeen

Lichtenvoorde - Het Paardensportcentrum Lichtenvoorde is op woensdag 30 september van start gegaan met het indoorwedstrijdseizoen. Tijdens het Ruitersportland Midweek Springen kwamen zo'n 250 springruiters in actie, verdeeld over een ochtend- en een middaggroep. In de hoogste rubrieken wonnen Willem Greve en de Britse ruiter Mark Bunting.

Willem Greve won het ZZ met de KWPN-goedgekeurde hengst Carrera (v. Larino) en was tweede in het Z met Heechiems Cirsina VDM (v. Baloubet du Rouet), achter Nuri Dijks op Hisaura van 't Heike (v. Tamura van 't Heike). De klasse B, L en M werden in de eerste groep gewonnen door respectievelijk Dagmar Athemer-Keizers op Secret Love (v. Arizona), Ester Blekkink op El Vigo (v. Ukato) en Gelmar Gosselink op Clarence (v. Clearway). In de tweede groep won Mark Bunting de gecombineerde klasse Z/ZZ met Calvaro B (v. Calvaro Z) en werd hij tweede in het M met Cashmere (v. Clarimo). Het was Julian Kok met Flauwekul (v. Padinus) die het M wist te winnen. Winnaars in de klasse B en L waren Marliek Snuverink op Duncan (v. PhinPhin) en Janet Holmberg met Floret (v. Zurich).

Dressuur
Op zaterdag 3 en zondag 4 oktober waren er dressuurwedstrijden. De hoogste score van het weekend van 210 puntenwerd in de klasse B gerealiseerd door Karin Schurink met Famora K (v. Vivaldi). De andere B-proef werd gewonnen door Jade Woeltjes, die 206 punten scoorde met Daddy Cool. In de klasse L1 wonnen Carla Wiekenkamp (189 punten) met Amy's Latina (v. Skydancer) en Kim terBogt (193) met Faiza (v. Fürst Piccolo). In de klasse L2 wist Monique Jacobs met Faldo P (v. Tango) beide proeven te winnen met 197 en 196 punten. M1-winnaars waren Leila Sticker (200 punten) met Fieldmaster (v. Ampere) en Veronique van Beukelen (190) met Experience (v. Voice). In het M2 zetten Anne-QuirineKerssenberg (202) met Eduardo (v. Ehrenpreis) en Sylvie Rikkers (196) met Don Diablo (v. Spielberg) de winnende scores neer.

Jumping Lichtenvoorde
Komende dagen maakt Paardensportcentrum Lichtenvoorde in Vragender zich op voor het vierdaagse springconcours Jumping Lichtenvoorde dat van donderdag 8 tot en met zondag 11 oktober plaatsvindt. Er zijn maar liefst 900 ruiters en paarden ingeschreven, een record. "Waar we normaal gesproken zo flexibel mogelijk proberen te zijn, hebben we de inschrijvingen vorige week definitief stop moeten zetten, anders zijn we midden in de nacht nog aan het springen. We zijn vorige week met het indoorseizoen begonnen en tot grote vreugde wordt het paardensportcentrum wee rmassaal bezocht door ruiters uit binnen- en buitenland", vertelt Wendy Scholten namens PSC Lichtenvoorde.

Hoogtepunt van het weekend is de Grote Prijs op 1.40 meter niveau op zaterdagavond vanaf ongeveer 19.30 uur. Onder de ruim zestig deelnemers zitten weer diverse bekende namen.Zo finishte de Drentse amazone Angelique Hoorn individueel als achtste op de Olympische Spelen in 2008. Stefanie van den Brink, die dit jaar haar eerste landenwedstrijd reed, heeft drie paarden ingeschreven waaronder de sensationeel springende Baronescha. Regionale ruiters als Lars Kuster en Gelmar Gosselink krijgen ook stevige concurrentie van Kevin Gielen, die recent zesde werd op het Belgisch kampioenschap en zijn toppaarden Captain en Fariska meeneemt. Kortom, het belooft weer een spannende wedstrijd te gaan worden. Jumping Lichtenvoorde sluit op zondag af met springrubrieken voor pony's. De toegang is gratis.

Programma 2015
Donderdagaanvang 9.30 uur, klasse M, Z en ZZ.
Vrijdagaanvang 10.00 uur, klasse BB, B en L.
Zaterdagaanvang 08.00 uur, klasse L, M, Z, ZZ en 1.40m Grote Prijs.
Zondagaanvang 10.00 uur, klasse BB t/m ZZ pony's.


www.psclichtenvoorde.nl

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant