Forse nederlaag Heren 1 Litac 3e divisie

Algemeen

Lichtenvoorde - Bijna op de helft van de najaarscompetitie tekenen zich de contouren van de eindstand al enigszins af. Er heeft intussen een duidelijke afscheiding plaatsgevonden tussen de nrs. 1 t/m 3 en de nrs. 4 t/m 6.

Afgelopen zaterdag was koploper en gedoodverfd kampioen Vriendenschaar uit Gouda op bezoek in de Zandschoppe. Dat team is dit voorjaar gedegradeerd uit de 2e divisie en wil zo snel mogelijk terugkeren. Alle wedstrijden werden met 10-0 of 9-1 gewonnen. Wat dat betreft was de nederlaag (8-2) 'dus' nog draaglijk. Robert Kock zorgde voor de twee punten.

Sander Spijkers verraste bijna in de eerste wedstrijd toen hij een 2-0 voorsprong in games nam en in de 3e enkele malen matchpoint had. Het werd tenslotte een partij over 5 games met als apotheose een verlies met 13-11. Ook Aaron Albeck bleef tenslotte met lege handen achter.

Komende zaterdag 10 oktober moet het dan gebeuren. Hekkensluiter TTC uit Tegelen komt dan op bezoek in de Zandschoppe. Dan zal er flink gescoord moeten worden om wat verder van de degradatieplaatsen weg te geraken.

Jongensteam oppermachtig
Het gaat helemaal naar wens tot nu toe voor het 1e jongensteam in de landelijke A-klasse. Het ziet er duidelijk naar uit dat dit team zich vanaf half januari gaat meten in de strijd om de landstitel voor teams. Ook het Utrechte SVE kon daar geen enkele afbreuk aan doen. Het team van Lode Hulshof (3 zeges en nog steeds een 100% persoonlijke score), Rutger Carelse (ook nog steeds 100%) en Lars Bannink (78%) won wederom heel duidelijk: 9-1. Alleen Lars moest een punt inleveren. Komende zaterdag komt het Enschedese DTS op bezoek, de nr. 2 van de ranglijst. Daarna is het helemaal duidelijk of er nog enig gevaar dreigt.

Overige teams

1e klasse

Litac 2 – Zevenaar 1 3-7. Met 7 punten uit 2 competitiewedstrijden kan gesproken worden van een mager begin. Ook tegen Zevenaar zat er niet meer in. Zowel Robbert Takke als Imre Huitink als Colin Peper scoorden één punt en daar bleef het bij. Het wordt een moeilijk najaarsseizoen.

2e klasse
Litac 3 – Atak 1 (Aalten) 6-4. Grote man hier was Kevin Pan met de optimale score van 3 punten. Jurgen Spijkers pakte 2 punten tegen dit geroutineerde Aaltense team. Gijs Geelink kwam tot 1 punt. Dit team neemt de 2e plaats in, maar het is een poule waarin de teams allemaal aan elkaar gewaagd zijn. Het blijft dus waarschijnlijk spannend tot de laatste slag.

3e klasse
Litac 4 –Odion 3 (Gaanderen) 1-9. Met slechts één punt, gescoord door Danny te Vruchte, komt dit team momenteel niet verder dan de laatste plaats. Clemens te Vruchte en Emma Veldhuis bleven met lege handen achter. Het ziet er dus niet goed uit. Maar wie weet of er de komende weken nog wat meer in zit. Koploper Odion was in elk geval duidelijk te sterk.

3e klasse
Litac 5 –Atak 2 6-4. Hier was Marcel Pan de spekkoper met een duidelijke driepunter. Jurgen Bluiminck volgde zijn voorbeeld met 2 zeges, maar Sander Elsinghorst moest al zijn tegenstanders feliciteren. Op dit moment neemt dit team de 2e plaats in, maar de voorsprong van het HuissenseHutaf lijkt te groot.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant