Kerstsfeer bij Intratuin, in allerlei soorten en kleuren.
Kerstsfeer bij Intratuin, in allerlei soorten en kleuren.

Nieuwe kersttrends bij Intratuin

Algemeen

BREDEVOORT - Intratuin Bredevoort presenteert binnen het kerstassortiment van dit jaar vier nieuwe trends. Dit zijn Zandstorm, met een landelijke en warme uitstraling, Kunstjuwelen, voor de romantici, No Nonsense, voor klanten die van stoer en puur houden en tenslotte de Pastelparade voor de vrolijke 'touch'. Naast deze stijlen ziet Intratuin Bredevoort een andere belangrijke trend opkomen: het verfraaien van oude, bekende kerstproducten zoals guirlandes en deze helemaal volgens eigen smaak vormgeven. Ook voor deze creatievelingen heeft Intratuin alles in huis om bijzondere kunstwerken te maken.

Als vanouds pakt Intratuin Bredevoort groots uit. De 'grootste kerstmarkt van Nederland' biedt voor iedere beurs en iedere smaak een even uitgebreide als verrassende keus.

Zandstorm
Deze stijl is die van de Nomadische volkeren en authentieke culturen, van de Sahara tot Mongolië. De creativiteit en de authenticiteit van deze volkeren zijn een belangrijke inspiratiebron. De kleuren goud, rosé goud, schors en lava zijn gebaseerd op zand, woestijn, droogte en de ondergaande zon. Daarvan gebruikmakend creëert men binnen een 'warme woestijn', die uitnodigt om je lekker op bank te nestelen tijdens de donkere dagen.

Kunstjuwelen
Deze trend is geïnspireerd op de romantiek van verschillende culturen en hun folklore. De kerstboom is niet compleet zonder kleurige diamanten als kersthanger tot look-a-like robijnen. Juwelen en stenen vind je overal terug in de kerstballen en kerstversiering. Authentieke materialen zoals fluweel, jacquards stoffen en porselein worden gecombineerd met barokachtige vormen waardoor het interieur een chique en mysterieuze uitstraling krijgt. De warme paarse, blauwe, lila en donkere kleuren geven het huis net even dat feestelijke tintje.

No Nonsense
In het interieur zijn dit jaar al veel Scandinavische invloeden te zien. Veel basiskleuren als wit, zwart en grijs gecombineerd met hout en diverse invloeden vanuit de natuur. Dat zet ook door in de kerstdecoratie. Het kleurpalet van de trend No Nonsense bestaat uit vergrijsde en aardse tinten gecombineerd met koper, dé trendkleur van dit jaar. Daarnaast ook koele groentinten die het geheel nieuw en spannend maken. De kerstboom wordt versierd met leren kerststerren, maar ook met houten harten, sterren en rendieren. De imitatie van een hertengewei is erg hip en past helemaal bij een moderne, stoere kerst.

Pastelparade
Pastelkleuren zijn ook dit jaar hot. Wit en zilver combineren met ijsblauw, pioenroze en rosé goud en zo de boom een vrolijke touch geven. Hoewel dit thema op het eerste gezicht ook een tikkeltje Scandinavisch aandoet, zijn er juist veel Aziatische invloeden zoals origami kersthangers en –sterren en organische vormen. Materialen als metaal en fineerhout worden gecombineerd met de eenvoud van karton.

Zelf aan de slag
Het is een trend om de oude, bekende kerstartikelen te verfraaien en helemaal in de stijl van de huiskamer, keuken of slaapkamer te maken. Daarbij valt te denken aan het vormgeven van kerstguirlandes in de stijl van de gevel van het huis, maar ook het maken van een romantische versie met witte accessoires en zacht gekleurde snoerverlichting om bijvoorbeeld op te hangen aan de deur van de slaapkamer. Ook is het op eenvoudige wijze mogelijk om een eigen miniatuur kerstwereld te creëren, bijvoorbeeld door een stolp met daarin nepsneeuw, kleine boomstammetjes, een huisje met verlichting en miniatuurboompjes- en dieren.
                                

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant