De medaillewinnaars van ZPC Livio. Foto: PR
De medaillewinnaars van ZPC Livio. Foto: PR

Ruben, Mart en Dave Gelders kampioen

Algemeen

LICHTENVOORDE - Tijdens de Gelderse B-kampioenschappen korte baan, die op 30 en 31 januari in zwembad De IJsselslag in Zutphen werden gehouden, kwam de zwemploeg van ZPC LIVO uitstekend voor de dag. In totaal werden er maar liefst 15 medailles in de wacht gesleept, te weten 5 gouden, 8 zilveren en 2 bronzen. Daarmee eindigde de ploeg als vijfde van de 35 zwemverenigingen in het medaille-klassement.

Gouden medailles waren er voor Ruben Knufing op de 50 en 10 meter rugslag en 200 meter wisselslag, Mart Bluiminck op de 100 meter vrije slag en Dave Holweg, eveneens op de 100 meter vrije slag.
Zilveren plakken werden behaald door Indy te Molder op de 100 meter vlinderslag en 200 meter wisselslag, Ivar Visser op de 100 meter rugslag en 200 meter wisselslag, Ruben Knufing op de 50 meter vlinderslag en Mart Bluiminck op de 100 meter rugslag en 100 meter schoolslag. Ook de estafetteploeg 4x 100 meter vrije slag heren behaalde zilver. Ivar Visser, Mart Bluiminck, Dave Holweg en Ruben Knufing waren verantwoordelijk voor deze prestatie.
Brons was er voor Ruben Knufing op de 100 meter vlinderslag en Dave Holweg op de 50 meter vlinderslag.
De andere zwemmers die actief waren op deze kampioenschappen waren Lieze Heuvels, Amber Knufing, Marinka Oonk, Sharon Lageschaar, Tara Visser en Jesse Beerten.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant