Gery Groot Zwaaftink. Foto: Geert de Groot, Almen
Gery Groot Zwaaftink. Foto: Geert de Groot, Almen

Cultuur in de Wijk Lichtenvoorde in de ban van verhalen

Algemeen

LICHTENVOORDE - Na twee goed bezochte bijeenkomsten, waarin de Vereniging voor Oudheidkunde Lichtenvoorde oude foto's liet zien van Lichtenvoorde in het verleden en de film Vrouwleuwark, wordt het seniorenproject Cultuur in de Wijk vervolgd met een ochtend die in het teken staat van verhalen. Hopelijk zijn de vertoonde beelden inspiratie voor het ophalen van herinneringen en het vertellen van verhalen van lang geleden.

Daarom komt de bekende Achterhoekse verhalenverteller en troubadour Gery Groot Zwaaftink op donderdag 19 mei, aanvang 10.00 uur, naar De Treffer in Lichtenvoorde.
Gery Groot Zwaaftink (1955) treedt al 25 jaar op met een gevarieerd programma van verhalen en muziek. Zowel volwassenen als kinderen worden meegesleept door zijn wonderlijke vertellingen, zijn liedjes en ballades.
Hij ziet zichzelf als een troubadour die, net als vroeger, rondtrekt en zijn liedjes zingt en verhalen vertelt ter stichting ende vermaek van zijn publiek. Onlangs was Gery nog te zien en te horen op Omroep Gelderland. Hij werkte mee aan de tv-serie 'Een wagen vol verhalen' en vertelde twee seizoenen lang op tv de spannendste sagen en legenden.
In De Treffer zal Gery ook verhalen vertellen om de stemming er in te brengen. Daarna worden oude foto's besproken in kleine groepjes. De foto's zijn afkomstig uit het archief van de Vereniging voor Oudheidkunde maar senioren mogen ook eigen foto's meenemen.
Ongetwijfeld komen er dan mooie verhalen naar boven die geschikt zijn voor de verhalenvoorstelling op 22 juni in de Bibliotheek Oost - Achterhoek aan de Dijkstraat. De verhalenvertellers krijgen aanwijzingen van Groot Zwaaftink om het verhaal goed op de planken te krijgen.

De Cultuur in de Wijk activiteiten zijn gratis toegankelijk voor alle senioren uit de gemeente Oost Gelre en m.n. senioren uit de kern Lichtenvoorde worden van harte uitgenodigd om deel te nemen. Iedereen is van harte welkom, dus ook senioren die geen lid zijn van een ouderenbond.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant