Geld voor onderzoek naar sportboulevard

Algemeen

College stelt € 25.000 beschikbaar

Door Theo Huijskes

LICHTENVOORDE - De komst van een sportboulevard in Lichtenvoorde lijkt steeds meer vorm te krijgen. Het college van B&W heeft een bedrag van € 25.000 beschikbaar gesteld voor nader onderzoek naar de reële mogelijkheden. De gemeenteraad moet nog wel instemmen het onderzoek en het krediet. Het voorstel komt in de commissie- en raadsvergadering van juni aan de orde.

Zeven plaatselijke sportverenigingen vonden elkaar in een gezamenlijk initiatief: het realiseren van een sportboulevard. Na de presentatie van het initiatief diende zich een achtste club aan, te weten Beachvolleybal Longa '59. Het plan is om bij het zwembad Meekenesch in combinatie met het achterliggende terrein een sportboulevard te realiseren met medewerking van de gemeente. Alle sporten zouden daar een plek kunnen vinden, terwijl ook tegemoet wordt gekomen om aantal camperplekken te realiseren.

Energie en elan
Ondanks dat sportwethouder Jos Hoenderboom een sportboulevard in Lichtenvoorde wel ziet zitten, realiseert hij zich terdege dat er tal van aspecten om de hoek komen kijken bij het eventueel realiseren hiervan. Na de ondertekening van een intentieverklaring, worden nu acht verenigingen uitgedaagd om de accommodaties multifunctioneel in te zetten en functies samen te brengen.
Hoenderboom: "Dat gaan we onderzoeken: is het haalbaar om een multifunctionele accommodatie te ontwerpen, waar iedereen tevreden mee is en waar optimale samenwerking tot stand komt? De verenigingen zijn in de afgelopen maanden diverse keren bij elkaar geweest. De gesprekken lopen zeer goed. Er is sprake van veel energie en elan."
Overigens doet ook de gemeente onderzoek: naar de mogelijkheden van het gebied, de afbakening van het plangebied, maar ook milieutechnische aspecten en financiële aspecten komen aan bod. De raad is destijds informeel op de hoogte gebracht van het initiatief. Het is nu aan dezelfde raad om in te stemmen met het projectvoorstel 'Haalbaarheidsscan burgerinitiatief Sportboulevard Lichtenvoorde' en vervolgens akkoord te gaan met een bedrag van € 25.000 als onderzoekskrediet, vooral voor onderzoek door een extern bureau.
De acht verenigingen zijn: Stichting Exploitatie Meekenesch, Fietscrossclub Lichtenvoorde, LTC de Kei, WTC de Keitrappers, LIJV (IJsbaanvereniging), Lopersgroep '90, ZPC Livo en Beachvolleybal Longa '59.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant