Fietscrossers naar provinciale titelstrijd

Algemeen

LICHTENVOORDE - Afgelopen zaterdag werd het eerste Provinciaal Kampioenschap NFF voor aankomend jaar verreden, waarvoor het seizoen loopt van Pinksteren tot Pinksteren. De afstand was ditmaal goed te doen, want dit Twents kampioenschap werd verreden in Nijverdal.

De dag begon voor de tien FCCL-rijders met een vriendelijk zonnetje, maar tegen 12:00 uur veranderde het in één lange regenbui. Helaas had dit tot gevolg dat de baan behoorlijk nat werd en het starthek dus ook, wat tot slippartijen leidde. Toch wisten de heren en dames van de FCCL zich goed staande te houden en ze reden drie prima manches. Hierdoor belandde zes FCCL'ers in de finale, Anne mocht zelfs in haar eigen klasse en in de cruiserklasse een finale rijden.
De finales waren spannend en het geschreeuw van de overige FCCL rijders en hun supporters was over de gehele baan te horen. Dit deed de rijders zichtbaar goed en dat was te merken aan de einduitslag. Kimberly reed een superrit en eindigde op plek vijf bij de cruiserdames. Waarin Anne op plek drie eindigde en in haar eigen klasse op plek twee. Gertie en Dennis reden ook samen in dezelfde klasse en behaalde een keurige vijfde en zevende plaats. Sven Berendsen reed een superrace en nam de beker met nummer vier erop mee naar huis en Stef reed zoals Stef altijd rijdt waardoor hij de kampioenstrui aan mocht trekken en dus Twents kampioen is geworden in de klasse boys 14 jaar.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant