Foto: PR
Foto: PR

Inloop De Ontmoeting van start

Algemeen

LICHTENVOORDE - Op woensdag 6 juli van 10:00 tot 13:30 uur gaat inloophuis De Ontmoeting in De Mariënhof in Lichtenvoorde open. De Ontmoeting is een inloop voor mensen met beginnende dementie en hun naasten. Een plek waar men elkaar kan ontmoeten en samen activiteiten kan ondernemen. En waar men kan binnenlopen voor praktische informatie, tips en begeleiding.

Het krijgen van de diagnose dementie is vaak ingrijpend. Men moet dit, samen met de naasten, verwerken en een plek geven. Dat kan lastig zijn. Soms ontbreekt de diagnose, maar gaat het wel langzaam minder met het geheugen. Of misschien is er het 'niet pluis'-gevoel. Ook dan kunnen er praktische vragen zijn. Waarmee moet ik rekening mee houden in de toekomst? Hoe zorg ik ervoor dat ik zo lang mogelijk thuis kan blijven wonen? Waar kan ik terecht als ik wel zorg nodig heb?

De initiatiefnemers voor het inloophuis De Ontmoeting zijn Stichting Zorgcombinatie Marga Klompé, locatie Mariënhof en Alzheimer Oost Achterhoek in samenwerking met VIT-Hulp bij Mantelzorg en de gemeente Oost Gelre. Zij nodigen uit om binnen te lopen, om anderen te ontmoeten, vragen te stellen of zorgen te delen. Iedereen is van harte welkom, de koffie staat klaar.

De Ontmoeting gaat van start op woensdag 6 juli. Daarna is de inloop iedere woensdag geopend, altijd van 10.00 tot 13.30 uur, in De Mariënhof aan de Lievelderweg 22 in Lichtenvoorde.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant