Jolien Weevers, André Langenberg en Marloes Nijenhuis in Lokaal 6. Foto: Barbara Pavinati
Jolien Weevers, André Langenberg en Marloes Nijenhuis in Lokaal 6. Foto: Barbara Pavinati

Bruisend Den Diek dankzij steun Stichting Doen

Algemeen

LICHTENVOORDE- Het eerste gesprek was op 17 maart. Inmiddels staat het toegezegde geld van Stichting Doen al op hun rekening. Jolien Weevers, Marloes Nijenhuis en André Langenberg van Den Diek zijn dolblij met deze financiële steun: "Nu kunnen we eindelijk gaan vernieuwen en verbeteren."

Door Barbara Pavinati

"Stichting Doen heeft ons zelf benaderd nadat ze bij BS22 in Groenlo waren binnengelopen. Vervolgens hebben ze ons actief geholpen met de aanvraag en meegedacht over organisatorische vraagstukken," vertellen Jolien en Marloes. "We wilden graag meer bekendheid geven aan de binnenkant én buitenkant van Den Diek. Dankzij de steun van Doen is dit nu mogelijk. Ook Anja Onstenk (Krang Creaties) heeft hierover hardop met ons meegedacht," vervolgt het duo.

De binnenkant
Mignon van de Bunt (Interieurontwerp, styling en realisatie) heeft een ontwerp gemaakt voor de nieuwe inrichting van Lokaal 6, de plek waar flexwerkers samenkomen. Tijdens een proefwerkdag zijn er verbeterpunten boven tafel gekomen over deze ruimte: de sfeer kan beter en het geluid dient gedempt te worden. Een andere vloer, vouwgordijnen, tafels met houten bladen en een muur behangen staan op het programma om dat te realiseren. Ook komt er een loungebank op de bovenverdieping. De kussens daarvoor worden gemaakt door de Dorpskamer, dit om de onderlinge saamhorigheid te vergroten.

De buitenkant
Ook aan de buitenkant van Den Diek is gedacht. Er komt aan de kant van de Dijkstraat een bord dat ontworpen wordt door Roel Stoltenborg (RS Vormgeving). Daarnaast wordt er gewerkt aan de verlichting, zodat het gebouw er in het donker leuk uitziet en komen er waarschijnlijk kunstwerken in de tuin: "We willen de voor- en achterkant aantrekkelijk maken, zodat mensen nieuwsgierig worden en naar binnen lopen," aldus Jolien.

"Ideeën hadden we al vanaf het begin, maar eerst waren we voornamelijk bezig met het scheppen van de randvoorwaarden. Ook ontbrak het ons aan geld. Den Diek staat nu als een huis. Financieel gaat het boven verwachting en zijn we bijna onafhankelijk. Nu kunnen we verder met daar waar het ons eigenlijk om draait: een bruisend, zelfsturend Den Diek voor iedereen!", vertellen Marloes, Jolien en André.

"Om deze droom verder te verwezenlijken zijn we nog altijd op zoek naar vrijwilligers voor ondersteunende werkzaamheden in de organisatie, allerhande klusjes, de administratie en de bar. Meld je dus aan!"

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant