Marcel en Christien van der Haar. Foto:PR
Marcel en Christien van der Haar. Foto:PR

Grollenaren winnen opnieuw Varend Corso

Algemeen

Duizenden bloemen en drie drummers overtuigen jury

GROENLO- Marcel en Christien van der Haar van Atelier Coraggio in Groenlo zijn voor de tweede maal winnaar geworden van de Muziekboten tijdens de 19e editie van het Varend Corso Westland.

Het Varend Corso Westland vond dit jaar op vrijdag 5, zaterdag 6 en zondag 7 augustus plaats. Marcel en Christien deden mee met hun meer dan 20 meter lange muziekboot 'Drumspektakel', met weer een vrolijke en bloemrijke versiering. Op de boot waren meer dan 8000 stelen bloemen, variërend van calla's tot anthuriums, verwerkt, wat voor een vrolijk en kleurrijk geheel zorgde.

De muzikale ondersteuning tijdens de drie corsodagen werd door drie professionele drummers verzorgd. Dit zorgde voor een explosie van muziek en bloemen op de boot, waar de meer dan 500.000 bezoekers langs de waterkant zichtbaar van genoten.
Tijdens het varend corso varen er zo'n 60 met bloemen versierde boten mee. In 2013 werden Marcel en Christien ook al eerste en vorig jaar in 2015 haalden ze een fraaie tweede prijs met hun muziekboten tijdens dit gratis evenement.

Marcel: "Christien en ik zijn enorm trots dat het ons weer gelukt is om in de stromende regen en wind tijdens de opbouw een mooie boot af te leveren die dit jaar zonder een echt plan in elkaar is gezet. Andere jaren wisten we precies wat we gingen doen, maar dit jaar hebben we alleen de bloemen en de oase besteld en zijn we gewoon gaan improviseren, iets wat ons als team blijkbaar wel goed ligt. En ondanks het slechte weer tijdens de eerste opbouwdagen hebben Christien en ik de moed erin weten te houden en gewoon keihard doorgewerkt. Zo hadden we de boot weer ruim op tijd af en dat geeft een heerlijk gevoel en zeker als het ook nog eens door een vakkundige jury met een eerste plaats wordt beoordeeld."

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant