Gerrit Simmelink, voorzitter van de Stichting Paardenopvang Achterhoek. Foto: PR
Gerrit Simmelink, voorzitter van de Stichting Paardenopvang Achterhoek. Foto: PR

Open dag Paardenopvang Achterhoek

Algemeen

HARREVELD - Sinds 2009 houdt de Stichting Paardenopvang Achterhoek zich bezig met het opvangen van paarden die mishandeld, verwaarloosd en/of lichamelijk of geestelijk getraumatiseerd zijn. De mensen van de paardenopvang geven de paarden de ruimte en tijd om weer paard te mogen zijn.

Een woordvoerder: "Wanneer het paard eraan toe is, gaan we de interactie aan tussen mens en dier. Het uiteindelijke doel is de paarden weer te herplaatsen en zodoende een liefdevol thuis te geven. Om dit doel te bereiken zijn wij afhankelijk van vrijwilligers. Gelukkig hebben we een fijn stel mensen die hier graag aan mee helpen."
Komende zondag kan iedereen komen kijken: "Graag willen we de mensen laten zien hoe wij – als stichting - dit doel proberen te bereiken. Daarom organiseren wij 28 augustus a.s. een open dag en geven we graag uitleg over de opvang van de paarden."
Er zullen op de open dag diverse demonstraties gegeven worden. Onder andere op het gebied van massages en grondwerk.
Ook is er een winkeltje met goeie tweedehands paardenspullen. De opbrengst is geheel voor de paarden zodat ze – zolang nodig – de tijd krijgen om volledig te herstellen.


http://www.paardenopvangachterhoek.nl

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant