De jonge garde heeft ook dit jaar weer een grote inbreng in 'Cool Colors.' Foto: Henri Walterbos
De jonge garde heeft ook dit jaar weer een grote inbreng in 'Cool Colors.' Foto: Henri Walterbos

Heuglijk jaar voor 'Van Reedestraat'

Algemeen

Jubileum, nieuwe locatie en gastheer opening Plakweekend

Door Henri Walterbos

LICHTENVOORDE - Het is een feestjaar voor corsogroep Van Reedestraat. In het voorjaar vierden ze al hun 60-jarig jubileum, tegelijk met de opening van hun nieuwe bouwlocatie aan de Newtonstraat. Aan tafel twee zeer trotse mannen die bij elkaar al bijna een eeuw dienstjaren hebben voor de corsogroep. Tonny Roelofswaard, huidig voorzitter, en Carel Nijenhuis, oud-voorzitter en bevlogen wagenbouwer. "Omdat we dit jaar ons jubileum vieren kregen wij de vraag van Stichting Bloemencorso Lichtenvoorde om als gastheer op te treden voor de opening van het plakweekend," vertelt Tonny verheugd. "Het zal echter nog wel een race tegen de klok worden om dan klaar te hebben wat we dan klaar willen hebben, maar we gaan ervoor."

Bijna het gehele bestaan van de corsogroep werd er gebouwd aan de Delstraat, bij verschillende leden van de familie Knufing, maar vanwege ruimtegebrek en steeds meer moeten improviseren om te kunnen bouwen werd het tijd om om te zien naar een andere locatie. "Wij waren de enige groep die nog in de bebouwde kom van Lichtenvoorde bouwde. We bouwden op een gegeven moment al over de garage heen," vertelt Carel over de noodzaak van verkassen. De zoektocht naar een nieuwe locatie leverde al vrij snel succes op bij de firma Vihamij, waar een stuk braakliggend terrein lag. "We zijn bijzonder blij dat we met Vihamij tot overeenstemming konden komen," aldus de voorzitter. "We hebben bij een bouwbedrijf in de regio een kantoorunit gekocht en hebben die zowel van binnen als buiten opgeknapt. Daarnaast hebben we twee zeecontainers aangeschaft. Van dat alles hebben we één geheel gemaakt," laat Tonny door een fotoalbum bladerend zien. "Van het Openlucht Theater Eibergen hebben we tegels aangeschaft voor een prikkie, onder voorwaarde dat we ze zelf eruit haalden en ophaalden. Dat was december 2014."

Zwaar, hectisch jaar
Het onderkomen ziet er fraai uit. "We hadden alleen onze tent nog die we er bij aangebouwd hebben, en dit jaar zelfs nog een stukje groter," wijst Carel naar het bewuste deel. "Afgelopen jaar hebben we onze eerste wagen in ons nieuwe onderkomen gebouwd met als toepasselijk thema de 'Verhuiswagen', maar dat is vooral te danken aan de inzet van de jongeren in onze groep. Op een paar constructieve zaken na hebben zij het helemaal alleen gedaan. Dan zie je toch de kracht van onze groep. De ouderen hebben zich vooral beziggehouden met het nieuwe onderkomen. We hadden met elkaar vooraf afgesproken dat als we het zouden doen, we het goed zouden doen."
"Afgelopen jaar was een zwaar en hectisch jaar," vult Tonny aan. Het resultaat is er naar.

'Cool colors'
In het ruime onderkomen wordt met passie gewerkt aan 'Cool colors', een gezamenlijk ontwerp van Henri Hummelink en jonge aanwas Eva Jansen, iets dat beide heren zeer blij stemt. "Het bestuur moet ook een afspiegeling zijn van de vereniging. Daarom is het ook leuk dat de eerste dame in ons bestuur is toegetreden, Marleen Nijenhuis, dochter van," kijkt Tonny in de richting van Carel. 'Cool colors' staat voor de weerspiegeling van het Noorderlicht. IJsberen, elanden en een verrassend mooie kleurstelling straks in het corso. "Ook al zou het dertig graden zijn, dan nog moet je het fris krijgen als je onze wagen ziet, of kippenvel," hoopt Tonny. Als hij het uitspreekt komt bij hem het kippenvel zelf al spontaan op. Een optelsom van beleving, passie, gedrevenheid, liefde voor de club en het groepsproces.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant