RKZVC wint met 2-0

Algemeen

ZIEUWENT - RKZVC heeft de eerste zege in de tweede klasse te pakken. Met 2-0 werd Vorden verslagen. Voordat de wedstrijd begon was er een mooie geste van Vordense kant. Zaterdagavond was de zeer geslaagde benefietavond waarvan de opbrengst is bestemd voor onderzoek naar de ziekte van Huntington. Bestuur en spelers van Vorden droegen € 250,- bij aan dit goede doel.

Twee seizoenen terug werd Vorden kampioen mede dankzij twee overwinningen op RKZVC. Dus leek het op voorhand een lastige tegenstander voor RKZVC. Het was echter zeker van Zieuwentse kant een leuke wedstrijd om te zien. Afgezien van verre ingooien en vrije trappen die Vorden voor de Zieuwentse goal inbracht, kreeg Vorden voor rust geen enkele echte kans. RKZVC toonde meer de echte wil om te winnen en voetbalde iets gemakkelijker. Na enkele afstandsschoten van beide kanten viel in de zeventiende minuut de 1-0 na een prachtige pass van Waldo Rhebergen op Sven Jurjus. Sven nam de bal gecontroleerd mee en schoot rustig onder de keeper door tegen de touwen. Na een poging van Mark te Winkel van 30 meter afstand volgde in de 28e minuut een vrije trap van de zijkant van Jouke Knippenborg. De uitkomende bal werd door Sven Jurjus hard ingeschoten maar ging via een Vordenspeler net naast. Veel kansen waren er dus ook niet.

Na rust begon Vorden direct druk te zetten en bracht weer met verre ingooien en vrije trappen de bal in het vaak druk bezette zestienmetergebied. Direct in de eerste minuut ging een kopbal na een verre ingooi en via de handen van Huib Jonkman op de lat. Enkele minuten later zeilde een voorzet van Vorden net naast de paal. In de 53e minuut was er een mooie aanval via Jouke Knippenborg en Sven Jurjus op rechts. De schotpoging van Waldo Rhebergen na de voorzet van Sven Jurjus miste helaas de juiste richting. Vijf minuten later, weer na een aanval over rechts, via Jens Schutten en Sven Jurjus ging de mooie omhaal van Harm Bokkers recht op de keeper. In de 62e minuut viel de 2-0, wederom na een counter over rechts. Jouke Knippenborg bereikt met een mooie boogbal Sven Jurjus die naar binnen kon trekken. Zijn pass op maat kon rustig door Harm Bokkers van dichtbij worden binnen geschoten. Enkele minuten later, na verkeerd uitverdedigen van RKZVC, ging de vrije schietkans van Vorden van binnen de zestienmeter gelukkig naast. Weer een minuut later, na een verre Vordense ingooi, werd de uitkomende bal hard ingeschoten maar ging via een Zieuwentse verdediger naast. Dit was de laatste Vordense kans. RKZVC kreeg daarna via counters nog vier hele en halve kansen. De eerste daarvan was voor Harm Bokkers in de 70e minuut na een verre uittrap van Huib Jansen maar de keeper kon tweemaal redden. In de 85e minuut kon Jens Schutten vrij op de keeper afgaan maar hij schoot eerst tegen de paal en daarna tegen de keeper. Tenslotte waren er nog afstandsschoten van Waldo Rhebergen en Ties Heutinck.

Vooral voor rust stond het aan Zieuwentse kant erg goed gezien de nul kansen die weg gegeven werden. Na rust was het soms wat moeilijker. Gelukkig kwamen vandaag de eerst twee goals van Zieuwentse voorwaartsen waardoor het gemakkelijker wordt om een wedstrijd uit te spelen. De krachtsverschillen in deze klasse zijn klein en als RKZVC de lijn van vandaag kan doorzetten, zal het leuk mee blijven doen.

De volgende competitiewedstrijd is zondag 2 oktober thuis tegen WAVV (Wageningen).