Longa '30 verslaat DETO en bekert verder

Algemeen

LICHTENVOORDE - Longa '30 overwintert in het bekertoernooi, het zit bij de laatste 32 teams. Afgelopen zaterdag werd zaterdageersteklasser DETO met 1-2 verslagen.

In Vriezenveen kende Longa '30 een goede start. Waar het eerst nog goed weg kwam toen de scheidsrechter geen penalty gaf aan DETO (Mark Elferink toucheerde zijn tegenstander), kreeg het zelf vlak daarna wel een terechte strafschop. Nick te Veldhuis werd bij zijn voeten gepakt door de doelman, waarna Floris Eskes vanaf 11 meter onberispelijk raak schoot: 0-1. Dit gebeurde in een goede fase van Longa '30. Zo redde de DETO-keeper twee keer goed op schoten van Floris Eskes (vrije trap) en Freek Heinsbroek (actie). Thomas Kerperien wist de doelman vervolgens wel te passeren. Na een mooie pass van Floris Eskes speelde Kerperien zich knap vrij tussen twee verdedigers en tekende de 0-2 aan. Longa '30 zat op rozen, maar niet voor lang. DETO scoorde al snel de 1-2 (knappe volley) en kreeg kansen op de gelijkmaker. Gelukkig voor Longa '30 viel deze niet en ging het met een voorsprong de rust in.
Deze voorsprong werd in de 2e helft vastgehouden. Longa '30 liet DETO het spel maken en bleef goed overeind. In de tegenaanval had het zelfs de wedstrijd moeten beslissen. Zo misten zowel Boet Kemperman als Freek Heinsbroek oog in oog met de doelman. In het slotkwartier werd het vooral spannend bij de vele cornerballen, maar dichterbij dan een schot op de paal kwam de thuisploeg niet.

Opstelling Longa '30: Te Loeke, Belterman, J. Wolters (46. Stevens), Eskes, Elferink, Weijman, Te Veldhuis, Kemperman, Ikink (63. T. Wolters), Kerperien en Heinsbroek.

Aanstaande zondag staat er weer een competitiewedstrijd op het programma. Longa '30 reist af naar Nijverdal voor het duel met De Zweef.