Kruisjassen in Harreveld op vrijdag de dertiende

Algemeen

HARREVELD - Of het twijfel, bijgeloof of 'gewone' spanning was op de eerste kaartavond in het nieuwe jaar, ofwel de deelnemers waren onder de indruk van het aangeboden drankje, op vrijdag 13 januari verliep de eerste kaartronde zonder spannende hoogtepunten.

De scores waren gelijkopgaand, alleen de beide Jopies leken niet in bijgeloof geroest te zitten. Kaartronde twee werd er een van ongekende strijd en gingen de scores weer naar de plussen van 1800, 1900 en 2000. Dit gebeurde juist bij de koppels die in de eerste ronde de verliezers waren.

Het resultaat was dat enkele zeer ervaren koppels in ronde drie alle kaartzeilen moesten bijzetten om de poedelplaats te ontlopen. De spanning nam in deze laatste ronde toe tot grote hoogte. Heel stilletjes en troeven slim inzettend was het uiteindelijk het gelegenheidskoppel Ter Maat meet Manus Herman dat met het nipte verschil van tien punten de eerste en de ultieme kruisjaseer van het Nieuwe Jaar opeisten. Na een sterke start werd het koppel Temming – Kampshof terugverwezen naar een vierde plaats. De verschillen waren deze avond wel erg klein, tussen de nummer een en de nummer vijf bedroeg het verschil slechts 140 punten. In het kruisjasgeweld van deze avond maakten echter ook twee nog stralende jonge deelnemers hun opwachting, het koppel Bomers – Storkhorst. Proostend mochten beiden genieten van de poedeltroost en met de anderen weer uitkijken naar de volgende kruisjasavond in café de Boer te Harreveld die op vrijdag 27 januari wordt gehouden.

De uitslagen van vrijdag de dertiende: 1. Rietberg – ter Maat met 4750 punten, 2. Krabbenborg – Harbers met 4740 punten,3. ten Have – ten Hoven met 4680 punten, 4. Temming – Kampshof met 4660 punten, 5. Meekes – Rietberg met 4610 punten. Met 3700 punten was de poedelplaats voor het jeugdige duo Bomers – Storkhorst.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant