De minisoos in Harreveld viert tienjarig jubileum. Foto: PR
De minisoos in Harreveld viert tienjarig jubileum. Foto: PR

Tien jaar Minisoos Harreveld

Algemeen

HARREVELD - Iedere donderdagochtend vult de tot huiskamer omgetoverde zaal in Dorpshuis 't Kempken zich met oudere Harrevelders. Desgewenst zijn zij thuis met de auto opgehaald door één van de vrijwilligers die hen na afloop ook weer veilig zullen thuisbrengen. In de tussentijd krijgen de deelnemers een gevarieerd programma aangeboden dat zij in geheel ongedwongen sfeer gezamenlijk beleven. Het recept voor een blijvend succes, zo is wel gebleken, want de Minisoos Harreveld draait nu al 10 jaar onafgebroken.

Op donderdag 12 januari is dit geheel in stijl gevierd: deelnemers, vrijwilligers, en bestuur waren allen bijeen. Maria Rietberg, die samen met Betsy Holweg de wekelijkse coördinatie verzorgt, opende de ochtend met een toespraak waarin de mensen die al vanaf het begin zijn betrokken bij de Minisoos Harreveld in het zonnetje werden gezet. Riet Klein Nienhuis als deelnemer, Thea ten Have als eerste coördinator, en Matje Wieggers, Lia Severt, Paulien Wellink, en Jannie Kamperman als vrijwilligers. Onder luid applaus kregen zij een rode roos, ze werden hartelijk bedankt voor hun verdiensten aan de Minisoos Harreveld. Dezelfde lof viel vervolgens ten deel aan de bestuursleden Edith Tankink, Josefien Stoltenborg, Francis ten Have, en Stanny Stoltenborg voor hun ondersteuning. Laatstgenoemde richtte zich daarna met waarderende woorden tot alle vrijwilligers die het mogelijk maken dat deelnemers elke keer weer mee kunnen doen met de Minisoos.

Intussen werden de aanwezigen door het Dorpshuis voorzien van koffie en getrakteerd op een stukje taart. De taart werd aangeboden door Dorpsbelangen Harreveld en WMO Harreveld. Aansluitend werd verteld over ontstaan van de Minisoos Harreveld als een voorziening voor ouderen die, vanwege fysieke beperkingen, niet meer met het reguliere verenigingsleven kunnen meedoen. "Extra vertier in het eigen dorp voor ouderen, te beginnen met gewoon wat aandacht en een luisterend oor," aldus Engelien Kolkman in haar rede. Benadrukt werd dat, anno nu, ook participanten via de WMO bijdragen aan de Minisoos Harreveld, waardoor de Minisoos op veel waardering kan rekenen. Daarna werd een cadeaubon overhandigd waarmee iets leuks voor de deelnemers kan worden georganiseerd en werden de vrijwilligers verrast met een speciaal vervaardigde attentie, een weckfles vol drop met de tekst:'10 jaar zit d(r)op'.

Ook de Zonnebloem afdeling Harreveld feliciteerde de jubilerende Minisoos en deed een donatie. Daarna was het tijd voor het spelgedeelte. Allerhande oud-Hollandsche spelen stonden klaar, ook hier werkten deelnemers, bestuur, en vrijwilligers samen, onder het genot van een drankje naar keuze. Vervolgens kwam ook nog Caritas Harreveld met een heel lovende toespraak en financiële bijdrage. Tot slot kon men genieten van een gezamenlijke lunch met onder meer ambachtelijke, huisgemaakte, parelhoendersoep en mosterdsoep.

Minisoos Harreveld kan terugkijken op een uiterst geslaagde viering van het 10-jarig jubileum.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant