De spelers van Partoli, die helemaal 'hoteldebotel' waren. Foto: PR
De spelers van Partoli, die helemaal 'hoteldebotel' waren. Foto: PR

Partoli was 'Hielemaol Hotel de Botel'

Algemeen

LIEVELDE - Afgelopen weekend stond toneelvereniging Partoli uit Lievelde drie keer op de planken. Met veel plezier speelden zij voor een enthousiast publiek de klucht: 'Hielemaol Hotel de Botel'.

De regie was in handen van Henriette Klein Gunnewiek. Het stuk speelde zich af in een hotel, fraai gelegen in de Besselinkschans. De eigenaren willen het maar wat graag verkopen om van hun pensioen te gaan genieten.
Er meldt zich een koper die, voordat hij definitief tot kopen overgaat eerst een aantal dagen komt logeren met zijn 'secretaresse'.

Om een goede indruk op hem te maken wordt van het personeel gevraagd hun uiterste best te doen, deze oproep dreigt bij voorbaat al te mislukken gezien hun reputatie. Ook de buurman kan nog wel eens roet in het eten gooien. Als dan plotseling de vrouw van de potentiële koper ook een kamer gehuurd blijkt te hebben wordt de situatie ietwat precair.

Zoals het een goede klucht betaamd zijn de verstoppartijen, de nodige hilariteit, verkleedpartijen en het veelvuldig gebruik maken van vluchtwegen niet van de lucht. Als de koop afgerond is blijkt de nieuwe eigenaar de boel plat te willen gooien en een geheel nieuwe kerncentrale te willen bouwen.

Er is nog één mogelijkheid de koop ongedaan te maken, het hotel één dag normaal te laten draaien, met behulp van een andere gast wordt een poging ondernomen. Dit lukt net niet, het is de echtgenote van de nieuwe eigenaar die er uiteindelijk voor zorgt dat het hotel toch niet verloren gaat en het contract wordt ontbonden. Haar vriendin, die een oogje krijgt op die behulpzame gast worden samen de nieuwe eigenaren.

De acteurs die met veel genoegen hebben gespeeld zijn

Henk Stevens, Nathalie te Molder, Broddy Krabbenborg, Inge Hulzink, Bas Oosterholt, Rikie te Brake, Wendy Tenten, Lucie Hulshof, Lidwien Hulshof, Jos Porskamp, Maarten Bleumink, Hans te Brake.
 

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant