Senioren leren werken met een iPad. Foto: PR
Senioren leren werken met een iPad. Foto: PR

iPad-cursus voor senioren bij Careaz Antoniushove

Algemeen

LICHTENVOORDE - Voor senioren wordt bij Careaz Antoniushove een iPad-cursus aangeboden.

Mobieltjes en tablets zijn niet meer weg te denken. Bijna iedereen communiceert ermee. Speciaal voor senioren biedt Careaz Antoniushove iPad-cursussen om mee te gaan met de moderne tijd en de aansluiting met kinderen en kleinkinderen te houden. In vier middagen wordt in kleine groepjes alles rustig uitgelegd en geoefend. Er is een cursus voor beginners en een vervolgcursus.

Sinds 2014 biedt Careaz de iPad-cursus voor senioren aan. Een succes, want al meer dan 160 senioren maakten er gebruik van. In kleine groepjes wordt spelenderwijs de basisbediening van de iPad uitgelegd. De beginners leren onder andere internet te gebruiken, bijvoorbeeld om dingen op te zoeken met Google, foto's te maken en te verwijderen en te e-mailen. In de vervolgcursus komt onder meer boeken lezen, skypen, en afspraken maken in uw agenda aan bod.

Een aantal reactie van senioren die de cursus gevolgd hebben: "De cursus verliep goed, alle onderdelen zijn van toepassing." en "Er valt nog veel te leren over de iPad maar de basis is gelegd en ik durf nu meer te doen!"

Dit jaar gaat de cursus bij voldoende aanmeldingen weer van start in Lichtenvoorde bij Careaz Antoniushove aan de Rapenburgsestraat 33 met een groep van maximaal vier personen. De beginnerscursussen vinden plaats op 6, 13, 20 en 27 maart en bij genoeg opgave start op 3, 10, 24 april en 1 mei een tweede cursus voor beginners. De data van de vervolgcursus zijn 8, 15, 22 en 29 mei. Alle cursussen zijn van 14.00 tot 16.00 uur. Kosten zijn 50,50 euro per cursus. Deelnemers nemen zelf een tablet mee of krijgen er een in bruikleen. De bruikleen tablet kan niet worden meegenomen naar huis. Aanmelden kan telefonisch of via e-mail.


Tel: 0544 - 372064
welzijnscoaches.oostgelre@careaz.nl

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant