Erix verliest in rommelige wedstrijd tegen MEC

Algemeen

LIEVELDE - Erix heeft zondag 19 februari op eigen veld verloren van MEC, uitslag 0-1.

In het begin van de eerste helft gebeurde er weinig en was het rommelig van beide kanten. MEC had hierbij het betere van het spel en dit leidde in de veertiende minuut tot een dreigende situatie voor het Erix-doel. Een voorzet vanaf de linkerkant kon door Twan Spekschoor ternauwernood tot corner worden verwerkt voordat de MEC-aanvaller de bal in het Erix-doel kon binnenschieten. MEC bleef de betere ploeg en in de 27de minuut leidde dit bijna tot een 0-1 voorsprong voor de gasten uit Miste. Een hard afstandsschot spatte uiteen op de paal en in de rebound die hierbij ontstond redde Erix-doelman Tim Klein Tank knap op een inzet van een MEC-aanvaller.

Erix kon hier echter weinig tegenover stellen. Het eerste serieuze gevaar van Erix-zijde viel te noteren in de 35ste minuut toen Rick ten Have vanaf de linkerkant doorbrak. Echter werd zijn schot gekeerd door de MEC-doelman. Vlak voor rust, in de veertigste minuut, werd MEC nog een keer gevaarlijk door balverlies op het Erix-middenveld. Het afstandsschot dat hierbij werd geproduceerd werd gered door Erix-doelman Tim Klein Tank. Een slechte eerste helft, met name van Erix-zijde, werd afgesloten met 0-0.

Na rust kwam Erix redelijk uit de startblokken. In de 48ste minuut kon een vrije trap van Harm Spekschoor ternauwernood gepareerd worden door de MEC-doelman. In de 52ste minuut miste Twan Spekschoor een teenlengte om een scherpe voorzet van Rick ten Have binnen te tikken. De wedstrijd bleef rommelig en na een redelijke beginfase in de tweede helft nam MEC wat meer het initiatief wat leidde tot een goede mogelijkheid in de 55ste minuut.

Een teruggelegde bal vanaf de achterlijn werd verkeerd geraakt waardoor deze kans om zeep werd geholpen. In de 60ste minuut kwam MEC op voorsprong. Na een simpele een-twee net buiten het zestien meter gebied kon de MEC-aanvoerder alleen doorlopen richting Tim Klein Tank en rondde beheerst af: 0-1. Erix probeerde het wel maar bleef slordig voetballen wat leidde tot enkele misverstanden in de Erix-defensie waarvan MEC niet wist te profiteren. Erix ging steeds opportunistischer voetballen door middel van lange ballen van achteruit en dit leidde warempel tot enkele gevaarlijke momenten voor het MEC-doel.

Zoals in de 68ste minuut toen Pieter ten Have alleen voor de MEC-doelman een lobje over de keeper zag mislukken. De keeper redde bekwaam. In de 78ste minuut ging een kopbal van Koen Klein Tank net over het doel na een vrije trap vanaf de zijkant door Wouter ten Have. In de 81ste minuut kreeg Pieter ten Have een kans na een goede voorzet vanaf links door Rick ten Have. De inzet van Pieter was net niet hard genoegd om de doelman te verrassen. Erix bleef opportunistisch spelen en moest waakzaam zijn voor de omschakelmomenten van MEC. Dit leidde tot enkele gevaarlijke momenten voor het Erix-doel echter de beslissende 0-2 bleef uit. Het laatste wapenfeit van Erix was een schot vanaf de 16-meter door Rick ten Have die op de lat uiteenspatte.

Na wat blessuretijd floot de goed leidende scheidsrechter Bloksma uit Haaksbergen voor het einde van de wedstrijd. Erix had vanmiddag bij een overwinning goede zaken kunnen doen echter zouden drie punten gezien het spelbeeld niet verdiend zijn geweest.
Op zondag 5 maart speelt Erix haar volgende wedstrijd, uit tegen VV Ruurlo.