Zonnedak Antoniusschool werd in bedrijf genomen. Foto: PR
Zonnedak Antoniusschool werd in bedrijf genomen. Foto: PR

Zonnedak Antoniusschool Vragender in gebruik genomen

Algemeen

VRAGENDER - Ben Kamphuis van Vragender Coöperatief Energie Neutraal U.A. heeft op maandag 13 maart met het inschakelen van een zonnelamp het zonnedak van de Antoniusschool in Vragender officieel in bedrijf gesteld.

Het zonnedak van de Antoniusschool is gerealiseerd door een unieke samenwerking tussen enerzijds de Stichting LIMA voor Katholiek Primair Onderwijs in Oost Gelre en de vereniging Vragenders Belang en anderzijds initiatiefnemer Vragender Coöperatief Energie Neutraal U.A. (VCEN). De gemeente Oost Gelre heeft de realisatie van dit project mogelijk gemaakt. Op het zonnedak liggen zestig panelen. Samen met het LED-verlichtingsplan dat door Stichting LIMA geïnitieerd wordt, is de Antoniusschool op stroomgebied energieneutraal.

Naast het zonnedak op de Antoniusschool zijn er in Vragender nog zogenoemde collectieve zonnedaken bij Gunnewick Mengvoeders BV en Loonbedrijf Vragender VOF met respectievelijk 276 en 186 panelen gerealiseerd. Een zonnedak op MFA De Bult te Vragender zit nog in de planning.

Om 10.45 uur werden de basisschoolleerlingen, het onderwijsteam, leden van de medezeggenschapsraad van de Antoniusschool, diverse ouders van schoolgaande kinderen, verschillende bestuursleden van Vragender Coöperatief Energie Neutraal U.A. en Coöperatie NoaberZon U.A. en andere belangstellenden welkom geheten door Ben Kamphuis. Ben ging in zijn welkomstwoord in op hetgeen VCEN in het algemeen al heeft bereikt en hoe dit project tot stand gekomen is. Met het inschakelen van een zonnelamp heeft Ben het zonnedak officieel in gebruik genomen.

 

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant