De KSV-jeugd was op bezoek bij FC Köln. Foto: PR

KSV jeugd ziet spectaculaire wedstrijd bij FC Köln

Algemeen

VRAGENDER - De C, B en A jeugd en jeugdleiders van KSV bezochten zaterdag 18 maart de Bundesliga wedstrijd FC Köln – Hertha BSC.

De spelers en jeugdleiders moesten zich opgeven voor deze activiteit. Uit de 59 aanmeldingen bleek dat de interesse voor dit uitje groot was. Om 12.00 uur vertrokken alle voetbalfans met de bus naar FC Köln. Voordat iedereen hen stadion in mocht werd een ieder gefouilleerd. De wedstrijd begon meteen goed. Na zes minuten opende de Japanner Osaka de score. Hij schoot de bal vanaf een meter of twintig geweldig in de bovenhoek. Alle 50 000 supporters, op het uitvak na, waren in extase. Hun FC Köln stond op 1-0 en hoe!

Daarna nam Hertha BSC het initiatief. Maar kwam Köln er met counters gevaarlijk uit. In de 35ste minuut scoorde de Franse spits Anthony Modeste de 2-0 en twee minuten later de 3-0. Hiermee leek de wedstrijd gespeeld.

Vlak na rust kende de scheidsrechter Hertha BSC een makkelijk gegeven penalty toe. De Bosnische spits Vedad Ibisivic liet dit buitenkansje niet onbenut en schoot de bal onberispelijk binnen. In de 63ste minuut bracht Modeste de marge terug tot 3 door de 4-1 binnen te schieten. In de 69ste minuut kopte de Amerikaan John Anthony Brooks de 4-2 binnen. Dit was tevens de eindstand van het spectaculaire duel. De Franse spits Antony Modeste sjokte lange tijd van de wedstrijd als een veteraan over het veld, maar was dodelijk in de afwerking door al zijn drie kansen te benutten.

Na het bezoek van de spectaculaire wedstrijd reden we terug naar Vragender. Ondertussen maakte de groep een pitstop bij Daddy's Bikertreff. Daar aten de jongens, meisjes, dames en heren nog een Bratwurst mit Pommes.